Η κολεξιόν υψηλής ραπτικής άνοιξη/καλοκαίρι 2023, του οίκου Chanel ισορροπεί μεταξύ ενός φανταστικού και ενός ρεαλιστικού κόσμου, με looks αποκλειστικά και μόνο για την πασαρέλα αλλά και αβίαστα, ευκολοφόρετα outfits.

H Virginie Viard, καλλιτεχνική διευθύντρια του γαλλικού οίκου, δημιούργησε μια Haute Couture συλλογή εμπνευσμένη, από το διαμέρισμα της ιδρύτριας του οίκου, Gabrielle. Το ιστορικό εκείνο μέρος στον αριθμό 31 στην οδό Cambon στο Παρίσι. Η επιρρόη ακόμη και από τη διακόσμηση του διαμερίσματος, ήταν ευδιάκριτη στην συλλογή, αφού τα έργα τέχνης ιδιαίτερα που το διακοσμούν και στα οποία πρωταγωνιστούσαν ζώα, αποτυπώθηκαν στην κολεξιόν μέσα από περίτεχνα μοτίβα.

Ενώ στην επίδειξη μόδας υπήρχαν και ως αναφορά, μέσα από τα έργα του  Xavier Veilhan. Ο καλλιτέχνης δημιούργησε κάποιες ξύλινες κατασκευές ζώων, σε μία πιο αφαιρετική προσέγγιση που  λειτούργησαν ως Δούρειοι Ίπποι μέσα από τους οποίους έβγαιναν τα μοντέλα στην πασαρέλα.

Ασπρόμαυρα σύνολα, καθαρές γραμμές, λουλουδάτες ολόσωμες φόρμες, γυαλιστερά tweed σακάκια και balloon σιλουέτες είναι τα κύρια χαρακτηριστικά, της ίσως πιο σύγχρονης κολεξιόν υψηλής ραπτικής του οίκου, που έχουμε δει μέχρι στίγμης.

Για την ερχόμενη άνοιξη ο οίκος προστάζει, μίνι φούστες, ολόσωμες φόρμες, girly φορέματα σε tweed ύφασμα αλλά και παπιγιόν ως αξεσουάρ!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ