Ο Demna Gvasalia, είναι από τους σχεδιαστές μόδας που έχει αποδείξει πολλές φορές πως οι συλλογές του, είναι άμεσα επηρεασμένες από τις κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες που επικρατούν στην κοινωνία.

Έτσι, το σόου του για τον οίκο Balenciaga δεν θα μπορούσε να ήταν απλά ένα ακόμα ντεφιλέ την ώρα που η Ουκρανία βομβαρδίζεται από τους Ρώσους.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Demna Gvasalia έκοψε κυριολεκτικά την ανάσα παρουσιάζοντας ένα αντιπολεμικό show για να παρουσιάσει την νέα του συλλογή! Έτσι τα μοντέλα έκαναν πασαρέλα παλεύοντας με μια αληθινή χιονοθύελλα, ακριβώς όπως και οι πρόσφυγες που βλέπουμε να αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους ακόμη και πεζοί εν μέσω άσχημων καιρικών συνθηκών.

Ο Demna Gvasalia, Γεωργιανός στην καταγωγή,  είχε δώσει σημάδια για το τι θα παρουσίαζε στο ντεφιλέ του γράφοντας στο Instagram «Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει πυροδοτήσει τον πόνο ενός παρελθοντικού τραύματος που κουβαλάω μέσα μου από το 1993, όταν το ίδιο συνέβη στην πατρίδα μου και έγινα για πάντα πρόσφυγας».

Το μαύρο ήταν το χρώμα που πρωταγωνίστησε στην συλλογή ενώ στο φινάλε στην πασαρέλα εμφανίστηκαν δυο σύνολα σε αποχρώσεις του κίτρινο και μπλε χρώμα, αποτίνοντας φορο τιμής στην Ουκρανία.

 «Αυτή η παράσταση δεν χρειάζεται εξήγηση, είναι μια αφιέρωση στην αφοβία, στην αντίσταση, στη νίκη της αγάπης και της ειρήνης» σημείωσε ο Gvasalia και είναι αλήθεια ότι δεν υπάρχουν λόγια.

Δείτε το catwalk:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ