Καταστροφική ήταν η χριστουγεννιάτικη καμπάνια του οίκου, τόσο για την φήμη του, όσο και για τα κέρδη του.

Mετά το σκάνδαλο με τα σαδομαζοχιστικά αρκουδάκια, ο γαλλικός οίκος μόδας αναμένεται να αναφέρει τεράστια μείωση στα κέρδη του κάτι που θα τον οδηγήσει σε μείωση των τιμών στα fashion items του.

Παράλληλα δεν είναι λίγοι οι χρήστες του TikTok που επισήμαναν πως το brand έχει προβεί σε πρωτοφανείς εκπτώσεις που φτάνουν μέχρι και το 70%.

Ο @St3vensuniverse, δημοσίευσε ένα βίντεο με αθλητικά και δερμάτινα παπούτσια Balenciaga με έκπτωση στο Nordstrom. Αυτό το βίντεο είχε τίτλο: “Θα αγοράζατε ακόμα Balenciaga;” H Fine Britches, μια άλλη TikToker, δημοσίευσε ένα βίντεο που έδειχνε μια συλλογή από αθλητικά παπούτσια Balenciaga σε διαφήμιση του Neiman Marcus η οποία έλεγε: «Εξοικονομήστε έως και 50 τοις εκατό από την αρχική τιμή!»

Η απολογία του οίκου

Ο οίκος μετά τον σαλό διέγραψε όλο το Instagram feed του, αφήνοντας μόνο την ανάρτηση με την απολογία του, η οποία αναφέρει: «Θα θέλαμε να αναφερθούμε στις διαμάχες που προέκυψαν μετά τις πρόσφατες διαφημιστικές μας καμπάνιες. Καταδικάζουμε έντονα την κακοποίηση παιδιών. Δεν ήταν ποτέ η πρόθεσή μας να το συμπεριλάβουμε στον «χαρακτήρα» του οίκου μας.

«Η Balenciaga επαναλαμβάνει την ειλικρινή της συγγνώμη για την προσβολή που προκαλέσαμε και ζητά συγγνώμη από όλους», γράφει η ανάρτηση.

Την ίδια στιγμή ωστόσο, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Demna Gvasalia, τηρεί σιγή ιχθύος. Ο άνθρωπος που κατάφερε να φτάσει τον οίκο στην κορυφή και να το βάλει στην λίστα ανάμεσα στα πιο επιδραστικά fashion brands αυτή τη στιγμή έφτασε το brand στο ναδιρ του.

Γιατί αν και δεν έχει πει λέξη ακόμη, για την καμπάνια που προκάλεσε το #cancelbalenciaga, ας είμαστε ειλικρινείς, καμιά καμπάνια δεν λανσάρετε χωρίς την έγκριση του καλλιτεχνικού διευθυντή του οίκου.

Στον απόηχο του σάλου που προκλήθηκε το Business of Fashion ανακάλεσε το βραβείο που σκόπευε να απονέμει στον Demna ενώ πολλοί fans του οίκου καίνε τα προϊόντα του στο διαδύκτιο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ