Σύμφωνα με το έθιμο, τα αυγά βάφονται την Μ. Πέμπτη μια διαδικασία λατρεύουν μικροί και μεγάλοι αφού πάντα εξελίσσεται σε παιχνίδι.

Το ζήτημα είναι να βαφτούν σωστά τα αυγά με την ανάλογη ένταση στο χρώμα και φυσικά χωρίς να σπάσουν. Υπάρχουν φυσικά μερικά tips που μπορούν να σε βοηθήσουν να βάψεις τέλεια τα αβγά σου.

Tips για να είναι τα αυγά έτοιμα για βάψιμο

  • Παραγγέλνετε άσπρα αυγά, στα οποία το χρώμα πιάνει καλύτερα.
  • Πριν βράσετε τα αυγά, πλένετε το τσόφλι με σφουγγαράκι και απαλές κινήσεις για να μην μείνει λεκές στο τελικό αποτέλεσμα. ΠΡΟΣΟΧΗ! Όταν πλένονται, τα αυγά χαλάνε πολύ γρήγορα. Γι’ αυτό τα πλένουμε πάντα την τελευταία στιγμή.
  • Τα αυγά όταν θα μπουν στην κατσαρόλα πρέπει να έχουν θερμοκρασία περιβάλλοντος.
  • Η κατσαρόλα πρέπει να να χωράει ακριβώς τα αυγά σε μονή σειρά για να μην «συγκρούονται» όσο βράζουν.
  • Στον πάτο της κατσαρόλας τοποθετείτε ένα βετέξ ή ένα πανί που δεν βγάζει χρώμα κι εκεί πάνω ακουμπάτε τα αυγά.
  • Βράζετε για περίπου 10-20 λεπτά, ανάλογα με το γούστο, σε πολύ χαμηλή φωτιά – ίσα ίσα να βλέπετε τις μπουρμπουλήθρες να σκάνε στην επιφάνεια του νερού.
  • Αφαιρείτε τα αυγά από την κατσαρόλα με προσοχή, τα σκουπίζετε ώστε να φύγει οποιαδήποτε ακαθαρσία σας ξέφυγε την πρώτη φορά και ελέγχετε ότι δεν έχουν ραγίσει.

Βάψιμο αυγών

Σε μια λεκανίτσα διαλύετετη βαφή σε νερό στη θερμοκρασία που αναγράφεται στη συσκευασία, προσθέτετε το ανάλογο ξύδι, και τοποθετείτε τα αυγά.
Ελέγχετε το χρώμα στον χρόνο που υποδεικνύει ο κατασκευαστής -βλέπετε οδηγίες χρήσεως στη συσκευασία.
Με τρυπητή κουτάλα ανασηκώνετε τα αυγά και τα μεταφέρετε σε σκεύος -αν έχετε κρατήσει τις αυγοθήκες, ακόμα καλύτερα- για να κρυώσουν.
Λαδώνετε ένα μαλακό πανάκι και γυαλίζετε τα αυγά.
Βάψιμο αυγών με χρώματα ζαχαροπλαστικής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ