Πλησιάζει η μέρα που θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας μια ώρα μπροστά, αφού θα μπούμε στη θερινή ώρα και παρόλο που θα «χάνουμε» μια ώρα ύπνου, θα κερδίσουμε περισσότερες ώρες με φως, ειδικά τώρα που ο καιρός ανοίγει και οδεύουμε σιγά-σιγά προς το φετινό καλοκαίρι.

Την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου και πιο συγκεκριμένα την Κυριακή 31/3 στις 3:00 τα ξημερώματα θα πρέπει να πάμε τους δείκτες των ρολογιών μια ώρα μπροστά, δηλαδή αντί για 3:00 π.μ. θα τα πάμε στις 4:00 π.μ.

Πώς καθιερώθηκε η θερινή ώρα;

Η θερινή ώρα βασίζεται σε ένα σύστημα που σκοπό έχει την καλύτερη αξιοποίηση του φωτός της ημέρας για εξοικονόμηση ενέργειας. Στην Κύπρο, την Ελλάδα και την Ευρώπη, η θερινή ώρα διαρκεί για 7 μήνες (Μάρτιο – Οκτώβριο), ενώ η χειμερινή αρχίζει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου και εφαρμόζεται για 5 μήνες (Οκτώβριος – Μάρτιος).

Η πρώτη αναφορά που υπάρχει για χρησιμοποίηση της θερινής ώρας ήταν από τον Βενιαμίν Φραγκλίνο σε γράμμα του που δημοσιεύθηκε σε γαλλική εφημερίδα. Σε αυτό το γράμμα δεν υπάρχει αναφορά για αλλαγή της ώρας, αλλά πρόταση να ξυπνούν οι άνθρωποι μία ώρα νωρίτερα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ