Τις τελευταίες ημέρες όλοι μιλάνε γι’ αυτή την εντυπωσιακή σειρά του Γιώργου Λάνθιμου που διεκδικεί 11 Όσκαρ και την ερμηνεία της Emma Stone σε αυτήν. Με όλο αυτό τον ντόρο που επικρατεί, λοιπόν, μας γεννήθηκε η επιθυμία να την παρακολουθήσουμε και να δούμε αυτό το υπερθέαμα που έχει ξετρελάνει τους περισσότερους φίλους του κινηματογράφου.

Στα πρώτα λεπτά, η πρώτη σκέψη που πέρασε από το μυαλό μου ήταν «τι ήρθα να δω;» αφού βλέπαμε πολύ περίεργα πράγματα, για τα οποία δύσκολα μπορούσε κανείς να βγάλει νόημα. Ωστόσο, αυτή η σκέψη κράτησε μερικά μόνο λεπτά μέχρι να «μπούμε στο ψητό».

Από τα πρώτα λεπτά η Emma Stone καθηλώνει το κοινό με την εκπληκτική ερμηνεία της. Η κορυφαία ηθοποιός ξεδίπλωσε όλο το υποκριτικό της ταλέντο και είχε σε 2μιση ώρες -ίσως- τη μεγαλύτερη εξέλιξη χαρακτήρα που είδαμε ποτέ στις αίθουσες του σινεμά… Από βρέφος σε μια ώριμη γυναίκα και το μόνο σίγουρο είναι πως η Stones αξίζει και με το παραπάνω το Όσκαρ Α Γυναικείου Ρόλου.

Αν και επιστημονικής φαντασίας, τα κοινωνικά μηνύματα δεν λείπουν από το “Poor Things”, που δεν διστάζει να θίξει σκοτεινές πλευρές των σημερινών κοινωνιών, όπως για παράδειγμα η εκμετάλλευση. Μια γυναίκα που αποφασίζει να θέσει τέρμα στη ζωή της, έχει μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή με έναν απρόσμενο τρόπο. Μπορεί να γνωρίσει ξανά τον κόσμο, να δει τα καλά και τα κακά του, να χτίσει και να διαμορφώσει τον χαρακτήρα της. Παράλληλα, ο θεατής μπορεί να αντιληφθεί πώς βλέπουν τον κόσμο τα παιδιά… Με πόση αθωότητα.

Οι απότομες εναλλαγές και τα χιουμοριστικά στοιχεία είναι αυτά που κρατάνε ζωντανό το ενδιαφέρον του κοινού, σε συνδυασμό με την άρτια σεναριακή δομή και την υψηλή αισθητική στα χρώματα και των φωτισμών.

Όποιος παρακολουθήσει το αριστούργημα του Γιώργου Λάνθιμου, μέσα σε σχεδόν 2μιση ώρες θα κάνει ένα «ταξίδι ζωή» ακολουθώντας την Bela (Emma Stone) στη δική της διαδρομή προς την ενηλικίωση, μπαίνοντας τις περισσότερες φορές σε περίεργες περιπέτειες. Ποια θα είναι η κατάληξη και πώς θα είναι στο τέλος του έργου η Μπέλα Μπάξερ;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ