Ο Εκδοτικός Οίκος ΕΝ ΤΥΠΟΙΣ με μεγάλη χαρά παραδίδει στο αναγνωστικό κοινό, το πολύ ενδιαφέρον βιβλίο ενός καταξιωμένου καλλιτέχνη και τώρα με έκπληξη ενός συγγραφέα που από την πρώτη του προσπάθεια μας εντυποσιάζει ευχάριστα.

Ο πολύ αγαπητός σε όλους όσοι τον γνωρίζουν και δημοφιλής Κύπριος ζωγράφος Σπύρος Δημητριάδης, με τις επαγγελματικές του γνώσεις αποδεικνύεται και θαυμαστός παραμυθάς που μας διηγείται με γλαφυρότητα και χιούμορ, μια ιστορία  μυστηρίου και αγωνίας όπου εμπλέκονται, η αντιγραφή και κλοπή ενός αριστουργήματος του Ντεγκά, η ζήλεια  και ο έρωτας. Ξετυλίγοντας το κουβάρι από το Παρίσι του 1886, τότε που ο Ντεγκά ζωγράφισε την «Μπαλαρίνα», θα μας πάρει στην Κύπρο τον καιρό του “κουρέματος” για να καταλήξει στην Νέα Υόρκη του 2013 όταν το άνοιγμα της επιστολής θα φέρει μια ανατροπή που δεν την χωράει ο νους.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Σπύρος Δημητριάδης γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1950. Από μικρή ηλικία αγάπησε την ζωγραφική, την λογοτεχνία, το θέατρο και τον κινηματογράφο. Τον κέρδισαν όμως τα κινούμενα σχέδια τα οποία και σπούδασε στο εργαστήρι Γραφικών τεχνών για κινηματογράφο και τηλεόραση στο φημισμένο UMPRUM στην Πράγα (Τώρα: Academy of Arts, Architecture and Design in Prague). Το 1977 αποφοιτά με τον τίτλο του Ακαδημαϊκού Ζωγράφου.

Τα σχέδια του με μελάνι και χρώμα ακουαρέλας που εκφράζουν το αστικό τοπίο της Κύπρου τον έκαναν πολύ δημοφιλή και την  γραφή του αναγνωρίσιμη. Υπηρέτησε στο ΕΚΑΤΕ ως Πρόεδρος και ενδιαφέρθηκε για την συνεργασία των καλλιτεχνών των διαφορετικών κοινοτήτων της Κύπρου.Η Τέχνη του και η ανάμειξή του με τα κοινά (Γραμματέας, πρόεδρος ΕΚΑΤΕ) τον ταξίδεψαν σε πέντε ηπείρους. Τα μουσεία που επισκέφθηκε και η επαφή του τόσο με τους Κύπριους όσο και τους ανά τον κόσμο συναδέλφους του, καθώς και τα επαγγελματικά του ταξίδια για παραγωγές κινουμένων σχεδίων, μεταξοτυπίες, εκδόσεις βιβλίων, computer graphics and animation τον βοήθησαν να κατανοήσει τον κόσμο.

Σχεδίασε επίσης κυπριακά αναμνηστικά κέρματα, σκηνικά και κοστούμια για την ΕΘΑΛ. Η ιδιαίτερη του αγάπη σε ιστορίες μυστηρίου  τον ώθησαν τα τελευταία δέκα χρόνια στην συγγραφή για να εκφράσει αυτά που από μόνες τους οι εικόνες αδυνατούν να αφηγηθούν. Το βιβλίο Ο άλλος Degas είναι το πρώτο του ολοκληρωμένο μυθιστόρημα.

Το βιβλίο διατίθεται στα γραφεία των Εκδόσεων Εν Τύποις , στα βιβλιοπωλεία του Εκδοτικού οίκου στην οδό Ονασαγόρου 18, 18Δ και σε όλα τα καλά βιβλιοπωλεία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ