Το Μουσείο Παραμυθιού, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Φινλανδίας στην Κύπρο, εξασφάλισε αποκλειστικό βίντεο με τις ευχές του Αγίου Βασίλη και στα ελληνικά για τα παιδιά.

H ομορφότερη γιορτή του χρόνου πλησιάζει. Το Μουσείο Παραμυθιού μπήκε από πολύ νωρίς στο κλίμα των γιορτών, μετρώντας αντίστροφα για τα Χριστούγεννα από την 1η Δεκεμβρίου, μέσα από τη σελίδα του στο Facebook. Καθημερινές αφηγήσεις παραμυθιών στις 17:30 από γνωστά και αγαπημένα πρόσωπα μας φέρνουν πιο κοντά στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονια με τον ωραιότερο τρόπο: τα παραμύθια για τα παιδιά μας.

Ο Άγιος Βασίλης μάς εύχεται στα ελληνικά

Μέσα στο πλαίσιο τη δράσης μας “Να σου πω ένα παραμύθι” Christmas Edition το Μουσείο Παραμυθιού θέλησε να φέρει πιο κοντά στα παιδιά, τόσο τον Άγιο Βασίλη όσο και τον τόπο όπου ζει, το μακρινό και παγωμένο Ροβανιέμι στη Λαπωνία της Φινλανδίας. Έτσι, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Φινλανδίας στην Κύπρο, το Μουσείο Παραμυθιού, εξασφάλισε ένα υπέροχο οπτικογραφημένο μήνυμα του Άγιου Βασίλη από το μαγικό του δάσος στο Ροβανιέμι της Φινλανδίας όπου καθισμένος στην κουνιστή του καρέκλα στέλνει τις ευχές του.

Συνεργασία με την Πρεσβεία της Φινλανδίας στην Κύπρο

Ένας από τους βασικούς στόχους του Μουσείου Παραμυθιού για το 2021 θα είναι και η ανάπτυξη νέων συνεργασιών, τόσο εντός όσο και εκτός Κύπρου. Μέσα από τις καινούργιες συνεργασίες το Μουσείο Παραμυθιού στοχεύει στην ενδυνάμωση μίας από τις κυριότερες αποστολές του που είναι η ανάδειξη της οικουμενικότητας των παραμυθιών, η γνωριμία άλλων πολιτισμών μέσα από τα παραμύθια και η καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας.

Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε μία σημαντική, νέα συνεργασία με την Πρεσβεία της Φινλανδίας στην Κύπρο, που θα αρχίσει με τον πιο ωραίο τρόπο, την ομορφότερη περίοδο της χρονιάς, τα Χριστούγεννα. Ευχαριστούμε πολύ τον Πρέσβη της Φινλανδίας στην Κύπρο κ. Harri Mäki-Reinikka για την τιμή που μας έκανε και την κ. Μαριλένα Κυπριανού, βοηθό του Φινλανδού Πρέσβη που αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή την πρότασή μας και αποδέχτηκαν να συμβάλουν σε αυτό που θα πραγματοποιηθεί μέσα στο πλαίσιο της δράσης μας “Να σου πω ένα παραμύθι” Christmas Edition σήμερα στις 17:30 και 18:00.

Το Μουσείο Παραμυθιού, λοιπόν, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Φινλανδίας στην Κύπρο θα δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά και στους φίλους του Μουσείου μας, να παρακολουθήσουν ζωντανά την αφήγηση ενός παραμυθιού, μέσω της σελίδας μας στο Facebook, από το μακρινό Ροβανιέμι, την πρωτεύουσα της Λαπωνίας, στην Βόρεια Φινλανδία όπου βρίσκεται το χριστουγεννιάτικο χωριό του Αγίου Βασίλη.

Ο Γιώργος Φραντζόγλου, Έλληνας που ζει τα τελευταία χρόνια μαζί με την οικογένειά του στο Ροβανιέμι της Φινλανδίας και εργάζεται στο χωριό του Άγιου Βασίλη θα μας αφηγηθεί μικρά φινλανδικά παραμύθια ζωντανά μέσα από τη σελίδα μας στο Facebook. Ο Γιώργος με φόντο την στολισμένη πλατεία του χωριού του Άγιου Βασίλη θα απευθυνθεί στα παιδιά του Μουσείου και θα μας μεταφέρει λίγο το κλίμα και την μαγεία εκείνου του πανέμορφου σημείου της Φινλανδίας όπου ζει και εργάζεται ο Άγιος Βασίλης.

Παράλληλα, όμως, με την live αφήγηση του παραμυθιού από τον Γιώργο το Μουσείο Παραμυθιού και η Πρεσβεία της Φινλανδίας στην Κύπρο ετοίμασαν μία μεγάλη έκπληξη που θα ενθουσιάσει τα παιδιά, με ένα πολύ όμορφο μήνυμα από το παγωμένο Ροβανιέμι της Φινλανδίας. Ένα μήνυμα αποκλειστικά για το Μουσείο Παραμυθιού από τον ίδιο τον Άγιο Βασίλη.

Η live σύνδεση με το Ροβανιέμι της Φινλανδίας, τον τόπο όπου ζει ο Άγιος Βασίλη μαζί με τα ξωτικά του και η αφήγηση παραμυθιού από έναν φίλο πλεόν του Μουσείου μας, τον Γιώργο Φραντζόγλου που ζει εκεί θα πραγματοποιηθεί την σήμερα το απόγευμα στις 17:30 ενώ στη συνέχεια θα ακούσουμε και θα δούμε το μήνυμα του αγαπημένου μας Άγιου Βασίλη.

Μείνετε συντονισμένοι με τη σελίδα του Μουσείου Παραμυθιού στο Facebook για περισσότερες λεπτομέρειες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ