Μετά το ταξίδι της σε φεστιβάλ κινηµατογράφου ανά τον κόσµο, η ταινία “Mediterranean Fever” (2022), σε σενάριο και σκηνοθεσία της Maha Ηaj, θα προβληθεί στο σινεµά Πάνθεον στη Λευκωσία από τις 21 Μαρτίου 2024.

Η ταινία, η οποία απέσπασε το Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου στο Φεστιβάλ των Καννών (Un Certain Regard, Best Script Award, 2022), είναι µια συµπαραγωγή της Κυπριακής εταιρείας AMP Filmworks µε την Pallas Film (Γερµανία), Still Moving (Γαλλία), και Majdal Films (Παλαιστίνη) και έχει την στήριξη των Υφυπουργείου Πολιτισµού Κύπρου, MDM-Mitteldeutsche Medienförderung, Ile de France, Metafora
Production και Eurimages.

Η ιστορία έχει ως επίκεντρο τον 40χρονο Γουαλίντ ο οποίος ζει στη Χάιφα µε τη σύζυγο και τα παιδιά του και ονειρεύεται µια καριέρα συγγραφέα, ενώ πάσχει από χρόνια κατάθλιψη. Όταν γνωρίζει το νέο του γείτονα (έναν µικροαπατεώνα), δηµιουργεί µια στενή φιλική σχέση µαζί του µε απώτερο σκοπό να καταστρώσει ένα σχέδιο. Ενώ το σχέδιο µετατρέπεται σε µια απρόσµενη φιλία µεταξύ των δύο ανδρών,οδηγούνται σε ένα ταξίδι σκοτεινών συναντήσεων.


• Τίτλος ταινίας: Mediterranean Fever
• Σενάριο-Σκηνοθεσία: Maha Haj
• Ηθοποιοί: Amer Hlehel, Ashraf Farah, Anat Hadid, Samir Elias, Cynthia
Saleem, Shaden Kanboura
• Χρονιά: 2022, Κοινωνική / Μαύρη κωµωδία, 108’
• Γλώσσα: Αραβικά µε Ελληνικούς & Αγγλικούς υπότιτλους
• Rating (Κατάλληλο): 15
Χώρος Προβολών: ΠΑΝΘΕΟΝ, Διαγόρας 29, 1097, Λευκωσία
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 22675787
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
Alpha Κύπρο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ