Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πραγματοποιήθηκε η τελετή αφής της Ολυμπιακής φλόγας σε μια τελετουργία γεμάτη λάμψη και εντυπωσιακές εμφανίσεις

Η τελετή αφής της Ολυμπιακής φλόγας ξεκίνησε με το φως της Ολυμπιάδας να γεννιέται στα χέρια της Μαίρης Μηνά και τα βλέμματα του κόσμου ολόκληρου να είναι στραμμένα στη χώρα μας 100 μέρες πριν την επίσημη έναρξη των Αγώνων.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πριν λίγο ξεκίνησε η τελετή της αφής της Ολυμπιακής φλόγας σε μια τελετουργία γεμάτη λάμψη και εντυπωσιακές εμφανίσεις

Η τελετή αφής με πρωθιέρεια τη Μαίρη Μηνά ξεκίνησε στις 11:30 ενώ τον Ολυμπιακό Ύμνο ερμήνευσε η κορυφαία μέτζοσοπράνο Τζόις Ντι Ντονάτο.

Την Ολυμπιακή Φλόγα παρέλαβε από τα χέρια της Πρωθιέρειας, ο χρυσός Ολυμπιονίκης Στέφανος Ντούσκος σε χορογραφία της Άρτεμις Ιγνατίου και μουσική του Δημήτρη Παπαδημητρίου, ώστε να ξεκινήσει η Λαμπαδηδρομία με αφετηρία την Ελλάδα που θα διαρκέσει 11 ημέρες, έως τις 26 Απριλίου.

Τις εντυπώσεις, όμως, έκλεψαν τα ρούχα της Μαίρης Κατράντζου τα οποία μέσα στον αρχαιολογικό χώρο και την κινησιολογία της τελετής ανέδειξαν την λαμπρότητά τους.

Στις 13 Μαρτίου είχαν κυκλοφορήσει τα σχέδια κι οι πρώτες εικόνες των στολών, με την σχεδιάστρια να μην ανεβάζει κάποια φωτογραφία στα social media της και το κοινό και τους κριτικούς να επικρίνουν τις δημιουργίες της.

Οι φωτογραφίες, που κυκλοφόρησαν από τις πρόβες – τις οποίες μοιράστηκε αυτήν τη φορά κι η ίδια – αλλά και η ίδια η τελετή αφής απέδειξαν πως η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια δερμάτινων ειδών του οίκου Bulgari όχι μόνο έφερε εις πέρας την οδηγία που είχε λάβει ως προς την ενσωμάτωση των κιόνων στα σχέδιά της, αλλά κατάφερε να δημιουργήσει εντυπωσιακές ενδυμασίες που «μυρίζουν» αρχαία Ελλάδα φέροντας παράλληλα και μια νότα πιο μοντέρνα σαν αυτήν που πρεσβεύει η γαλλική πρωτεύουσα της μόδας που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες το καλοκαίρι.

Η τελετή έγινε παρουσία της της προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου ενώ ήταν ελεύθερη κι η είσοδος για το κοινό.

Στην Ολυμπία παρευρέθησαν, επίσης, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Δρ. Τόμας Μπαχ, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής «Παρίσι 2024» Tony Estanguet, η Υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας Amélie Oudéa-Castéra, η Ελληνικής καταγωγής Yφυπουργός Eξωτερικών της Γαλλίας Χρυσούλα Ζαχαροπούλου και η δήμαρχος Παρισιού Anne Hidalgo, τους οποίους υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών και Μέλος της ΔΟΕ Σπύρος Καπράλος.

Πηγή φωτογραφιών: Ertnews

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ