Κάθε χρόνο, κατά το μήνα Φεβρουάριο, ο κόσμος ενώνει τις δυνάμεις του για να αναδείξει τη σημασία της πρόληψης, της έγκαιρης διάγνωσης και της προσφοράς ουσιαστικής φροντίδας στους ασθενείς με καρκίνο. Ο Φεβρουάριος αναδεικνύεται ως ο «Μήνας Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο», ένας μήνας που τα τελευταία τρία χρόνια εστιάζει στην ανάγκη να κλείσουμε το χάσμα στη φροντίδα αυτής της νόσου.

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας της Ένωσης για τον Διεθνή Έλεγχο του Καρκίνου (UICC), με  κεντρικό σύνθημα «Κλείστε το χάσμα στη φροντίδα του καρκίνου», όλοι μπορούμε να συνεισφέρουμε ενεργά στις προσπάθειες βελτίωσης της πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας για τον καρκίνο και της μείωσης της οικονομικής ανισότητας στην παροχή φροντίδας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Αντικαρκινικός  Σύνδεσμος Κύπρου, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Καρκινοπαθών και Φίλων (ΠΑΣΥΚΑΦ), η Europa Donna Κύπρου, το Europa Uomo Κύπρου, το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, o Σύνδεσμος «Ένα Όνειρο, Μια Ευχή», το Ίδρυμα Χριστίνα Α. Αποστόλου, και ο Σύνδεσμος Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου, σε συνεργασία με το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου, συμμετέχουν ενεργά και φέτος στην παγκόσμια εκστρατεία, με την εκδήλωση, η οποία είναι ανοικτή για το κοινό: «Ενώνουμε Φωνές: Μοιραζόμαστε ιστορίες Ζωής».

Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου στις 18.00 στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας θα ξεδιπλωθούν 7 ανθρώπινες ιστορίες και εμπειρίες ατόμων που ήρθαν αντιμέτωποι με την πραγματικότητα του καρκίνου. Θα μοιραστούν την ιστορία τους άτομα που έχουν περάσει το δύσκολο δρόμο της θεραπείας, μια δέκτης μοσχεύματος καθώς και μια ψυχολόγος, η οποία θα παρουσιάσει τη διάσταση της συμβουλευτικής διαδικασία προς ασθενείς.

Μέσα από την ανοικτή συζήτηση με τη βοήθεια του συντονιστή, του Διευθυντή Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας & Πυρηνικής Ιατρικής στο Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου,  Δρ. Δημήτριου Βόμβα, στόχος είναι το κοινό να κατανοήσει καλύτερα τα βιώματα ασθενών, αλλά και των οικείων τους καθώς και τη διαδικασία αποθεραπείας.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν με το μουσικό τους ταλέντο και αφιλοκερδώς, ο διακεκριμένος μουσικοσυνθέτης Στέφανος Κορκολής, και η επίσης έγκριτη τραγουδίστρια Σοφία Μανουσάκη.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο γνωστός παρουσιαστής και μουσικός παραγωγός Νικόλας Ιωαννίδη, ο οποίος αποδέχθηκε την πρόταση συμμετοχής στην εκδήλωση αφιλοκερδώς.

Μέσω της αλληλεγγύης και της ενεργού συμμετοχής, όλοι μπορούν να συνεισφέρουν στην άμβλυνση του πόνου που προκαλεί ο καρκίνος και την προώθηση μιας ζωής γεμάτης υγεία και ελπίδας για όλους.

Σημαντικοί σύμμαχοι και υποστηρικτές της προσπάθειας αυτής, οι χορηγοί, οι οποίοι προσέφεραν απλόχερα τη στήριξή τους: ο μέγα χορηγός οι  υπεραγορές Άλφα Μέγατο ταξιδιωτικό γραφείο Pluton Travel and Tours, που χορήγησε τα ταξιδιωτικά εισιτήρια των καλλιτεχνών, ο χορηγός φιλοξενίας Radisson Blue. Υποστηρικτές της εκδήλωσης, ο Δήμος Λάρνακας, που παραχώρησε το Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, η Τράπεζα Κύπρου, η εταιρεία Party Guide για τον εξοπλισμό, η εταιρεία Σοφοκλέους Signs για τα εκτυπωτικά, τα δικηγορικά γραφεία Γερολέμου-Αγαθοκλέους & Συνεργάτες & Perfect Circle Trust, η Purpose Communications για τον γενικό συντονισμό και ο Άλφα Κύπρου ως Χορηγός Επικοινωνίας.

Μοιραζόμαστε ιστορίες ζωής,  ενώνουμε τις φωνές μας και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε κατά του καρκίνου. Κλείνουμε το χάσμα στην φροντίδα και δίδουμε ελπίδα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ