Το δέρμα μας είναι το Α και το Ω όσον αφορά την εξωτερική μας εμφάνιση, με πολλές από εμάς να χρησιμοποιούν αρκετές κρέμες για να διατηρήσουν την σφριγηλότητα.

Αλήθεια όμως, οι κρέμες μπορεί να κάνουν την ίδια δουλειά με θεραπείες Ιατρικής Αισθητικής και ειδικού ώστε να το διατηρήσουν; Τις απαντήσεις σε όλα αυτά έρχεται να δώσει η Δρ. Κατερίνα Παττίχη, η οποία μας παραχώρησε συνέντευξη και μας ενημέρωσε, συμβουλεύοντας μας για τις αποτελεσματικές θεραπείες που προσφέρει στην κλινική της.

Εάν σε ενδιαφέρει να φτάσεις… τις γραμμούλες, τις ρυτίδες, τους μαύρους κύκλους, τα σημάδια γήρανσης και ακμής αυτό το άρθρο θα σε βοηθήσει για να βρεις την λύση που αναζητούσες.

Τι χρειάζεται να κάνεις για να το επιτύχεις; Διάβασε την ακόλουθη χρήσιμη συνέντευξη και μάθε όλα όσα ήθελες.

Kαι πέραν από θεραπείες σώματος, μαλλιών, τεχνικές βελτίωσης της σεξουαλικής μας ζωής που είδαμε στις προηγούμενες συνεντεύξεις… ήρθε η ώρα για το πρόσωπο και το δέρμα. Δρ. Παττίχη, ποια προβλήματα δέρματος στο πρόσωπο αντιμετωπίζουν στις πλείστες των περιπτώσεων οι πελάτισσες σας;

Τη κλινική μας επισκέπτονται άντρες, γυναίκες και έφηβοι με μια πληθώρα δερματικά προβλήματα, π.χ. λεπτές γραμμές και ρυτίδες, δυσχρωμίες και πανάδες, γεροντικές κηλίδες, μέλασμα, βλεφαρόπτωση, χαλάρωση, κεχρία, θαμπό δέρμα, ακμή, ουλές ακμής, χειρουργικές ουλές, ευρυαγγείες, διεσταλμένοι πόροι, ελιές, κρεατοελιές, ροδόχρους ακμή, ξηρό δέρμα, εξανθήματα, μαύροι κύκλοι και φουσκώματα κάτω από τα μάτια, τριχοφυΐα, αλωπεκία κ.τ.λ..

Ποιες θεραπείες προσώπου διαθέτετε στο “Ananeosis” ως προς την ενυδάτωση και πρόληψη ρυτίδων, γραμμών και μαύρων κύκλων;

Στην κλινική μας υπάρχει μια μεγάλη γκάμα από καινοτόμες ιατρικές θεραπείες με στόχο το καλύτερο φυσικό αποτέλεσμα – χωρίς πόνο και ταλαιπωρία, για διάφορα θέματα που απασχολούν τους/τις πελάτες μας. Μετά από προσωπικό ραντεβού και ιατρική διάγνωση / αξιολόγηση μαζί μου, επιλέγω την πιο κατάλληλη θεραπεία για τον κάθε ασθενή, έχοντας υπόψη όλες τις εναλλακτικές λύσεις και θεραπείες που διαθέτουμε.

Εικόνα 1. Θεραπείες προσώπου

 • Ιατρικό Dermapen-4Μ

Ο ιατρικός μικρο-βελονισμός (medical microneedling) με της τελευταίας τεχνολογίας ιατρικό Dermapen-4Μ σε συνδυασμό με τα κατάλληλα φαρμαμοκαλλυντικά βοηθά στη μείωση λεπτών γραμμών και ρυτίδων, χειρουργικών ουλών και ουλών ακμής, ραγάδων, ροδόχρους ακμής και μελάγχρωσης, και χρησιμοποιείται συχνά σε συνδυασμό με φωτοθεραπεία με LED. Oι τριχοειδείς βελονίτσες της Dermapen-4Μ δημιουργούν μικροσκοπικές οπές στην επιφάνεια του δέρματος, ενεργοποιώντας έτσι τη δημιουργία νέου υγιούς κολλαγόνου. Οι οπές αυτές δρουν επίσης ως μικρά κανάλια, τα οποία μεταφέρουν θρεπτικά συστατικά που χορηγούνται κατά τη διάρκεια της θεραπείας βαθιά μέσα στα στρώματα του δέρματος για αυξημένη δράση. Είναι μια θεραπεία που προτιμώ ιδιαίτερα διότι στην ίδια συνεδρία μπορούμε να ανακαλύψουμε και να διορθώσουμε διάφορες άλλες ανάγκες του δέρματος.

Θα ήθελα επίσης, να αναφέρω ότι έχω αναγνωριστεί σαν την Key Opinion Leader (KOL) για το Dermapen στην Κύπρο.

 • Αυτόλογη μεσοθεραπεία με PRP (Platelet Rich Plasma)

Το PRP (Platelet Rich Plasma) παράγεται από το αίμα του ίδιου του/της ασθενή χρησιμοποιώντας τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα με διεθνώς αναγνωρισμένα πρωτόκολλα. Είναι προηγμένη θεραπεία για αντιγήρανση και ανανέωση της επιδερμίδας, την αντιμετώπιση ρυτίδων, καθώς και για την ανάσχεση της τριχόπτωσης στην ανδρογενετική αλωπεκία και για ενδυνάμωση μαλλιών της κεφαλής τόσο για άντρες όσο και για γυναίκες. Οι αυξητικοί παράγοντες που περιέχονται στα αιμοπετάλια οδηγούν στην καλύτερη οξυγόνωση, στη θρέψη, στην ενυδάτωση και στην ανάπλαση του δέρματος. Επειδή το πλάσμα και τα αιμοπετάλια προέρχονται από το ίδιο το άτομο που κάνει τη θεραπεία, δεν υπάρχει περίπτωση αλλεργίας η άλλης ανεπιθύμητης αντίδρασης.

 • BTL Exilis Ultra 360™

Πρωτοπορούμε με το πρώτο μηχάνημα BTL Exilis Ultra 360™ στην Κύπρο, ένα σύστημα που αντιπροσωπεύει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στις θεραπείες σύσφιξης, λιπόλυσης και αναζωογόνησης προσώπου και σώματος. Είναι η πρώτη μη επεμβατική συσκευή που παράγει ταυτόχρονα ενέργειες υπερήχων και ραδιοσυχνοτήτων (RF) για επιδερμική σύσφιξη προσώπου, για μείωση ρυτίδων και για ανάπλαση του δέρματος.

 • HIFU

Το HIFU (High Intensity Focused Ultrasound) είναι μια αποτελεσματική θεραπεία λίφτινγκ, ή ανόρθωσης, χωρίς νυστέρι, που γίνεται με τη χρήση εστιασμένων υπέρηχων, και έχει ως αποτέλεσμα να κάνει το δέρμα ορατά πιό σφικτό και νεανικό με μία μόνο συνεδρία και χωρίς χρόνο αποθεραπείας.

 • Endospheres Face:

Η θεραπεία Endospheres είναι μια μη ενέσιμη και μη επεμβατική θεραπεία λίφτινγκ η οποία εφαρμόζεται σε ολόκληρο το πρόσωπο και λαιμό με έμφαση στο άνω βλέφαρο, στο οβάλ του προσώπου και στα ζυγωματικά. Το Endospheres βοηθάει στον ανασχηματισμό του περιγράμματος του προσώπου, στην βελτίωση του χαλαρού δέρματος καθώς και στη μείωση των ρυτίδων και στην αντιγήρανση. Το πρόσωπο γίνεται πιο σφριγηλό και ο/η πελάτης νιώθει πλήρη αναζωογόνηση και τέλεια επιδερμίδα από την πρώτη κιόλας συνεδρία. Στο τέλος κάθε θεραπείας εφαρμόζεται lifting mask, η οποία ενισχύει ακόμη περισσότερο τη μείωση των ρυτίδων και στη σύσφιξη της επιδερμίδας.

 • AQUA DERM+ (Υδροδερμοαπόξεση)

Το AQUA DERM+ (υδροδερμοαπόξεση) είναι μία μη επεμβατική θεραπεία που συνδυάζει απαλή και αποτελεσματική μικρο-υδροδερμοαπόξεση και αποτοξίνωση με την βοήθεια φρουτοξέων (ΑΗΑ, ΒΗΑ, PHA) σε συνδυασμό με θρεπτικά συστατικά, όπως βλαστοκύτταρα, πεπτίδια, υαλουρονικό οξύ, κολλαγόνο, βιταμίνες και άλλα. Το αποτέλεσμα – αφήνει το δέρμα καθαρό και προσφέρει απολέπιση, διορθώνει τις ατέλειες της επιδερμίδας, δίνει βαθιά ενυδάτωση, αναζωογόνηση, αποτοξίνωση, και απαλύνει τις ελαφριές ρυτίδες. Το AQUA DERM+ έχει άμεσα εμφανή αποτελέσματα για το δέρμα του προσώπου, χωρίς πόνο ή ταλαιπωρία.

Tα πιο βασικά πλεονεκτήματα είναι:

· Απολέπιση με οξέα, απομάκρυνση σμήγματος και νεκρά κύτταρα.

· Βαθιά ενυδάτωση και αναζωογόνηση του δέρματος.

· Βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος.

· Λάμψη, αποτοξίνωση και αύξηση της ροής αίματος προς την επιφάνειά του δέρματος.

· Μείωση του βάθους των ρυτίδων.

· Βελτίωση των μικροατελειών της επιδερμίδας όπως σπυράκια, μαύρα στίγματα, και σημάδια από ακμή.

· Αφήνει το δέρμα φρέσκο και λαμπερό.

 • Coolifting gun:

Το Coolifting χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό ψυχρής ροής CO2 σε υψηλή πίεση μαζί με κονιορτοποιημένα συστατικά υαλουρονικού οξέος και πολυβιταμινών που διεισδύουν στο δέρμα. Ενεργοποιεί τη μικροκυκλοφορία του αίματος, προκαλεί την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και αυξάνει την οξυγόνωση των ιστών. Δημιουργεί έτσι άμεσο αποτέλεσμα λίφτινγκ, σύσφιξης και εξομάλυνση του δέρματος, εξαφανίζει επιφανειακές ρυτίδες και μειώνει τις βαθιές ρυτίδες αφήνοντας το δέρμα να φαίνεται πιο ανανεωμένο. Επιπρόσθετα, ενυδατώνει το δέρμα, εξασθενώντας και τις πιο λεπτές γραμμές.

 • Jetpeel Renewal:

H νέα επαναστατική τεχνολογία JETPEEL, βασισμένη στις αρχές της αεροδυναμικής, χρησιμοποιεί μόνον φυσικά συστατικά αέρα, οξυγόνου και ειδικού διαλύματος που διεισδύονται με υπερηχητικές ταχύτητες επιτυγχάνοντας την επιθυμητή δράση στη επιδερμίδα. Η θεραπεία στο πρόσωπο ξεκινά πρώτα με απομάκρυνση των τοξίνων. Στην συνέχεια μέσω του μηχανήματος JETPEEL, εισχωρούνται στο δέρμα γλυκολικό οξύ και οροί με πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, εμπλουτίζοντας έτσι το δέρμα με βιταμίνες, πεπτίδια, υαλουρονικό οξύ κτλ., ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε δέρματος. Τα αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη κιόλας θεραπεία, και ο/η ασθενής νιώθει το δέρμα του/της πιο μαλακό, σφριγηλό και ενυδατωμένο. Η θεραπεία είναι κατάλληλη για δέρματα που χρειάζονται πρόληψη κατά της γήρανσης, θεραπεία αντιγήρανσης, καθώς και για θαμπά και άτονα δέρματα και για δέρματα με ακμή.

 • ANANEOSIS πίλινγκ:

Το ANANEOSIS πίλινγκ προσώπου βοηθά στην ανάπλαση του δέρματος, αφαιρώντας την επιφανειακή στοιβάδα που έχει καταστραφεί, με αποτέλεσμα ένα ανανεωμένο και υγιές δέρμα απαλλαγμένο από μικροατέλειες. Παράλληλα, το δέρμα διεγείρεται και παράγει περισσότερο κολλαγόνο και ελαστίνη, επαναφέροντας την λάμψη και την σφριγηλότητα που είχε χάσει. Αυτό επιτυγχάνεται με την χρήση ενός ειδικού διαλύματος που εφαρμόζεται πάνω στο δέρμα αφαιρώντας τα νεκρά και κατεστραμμένα κύτταρα που κάνουν την επιδερμίδα να φαίνεται θαμπή και κουρασμένη. Με τη θεραπεία αυτή δεν χρειάζεται χρόνος αποκατάστασης αφού το δέρμα δεν ξεφλουδίζει. Το ANANEOSIS πίλινγκ πρόκειται για μια εξατομικευμένη θεραπεία ανάπλασης της επιδερμίδας που καθορίζεται από τις ανάγκες και τον ειδικό τύπο δέρματος του κάθε ασθενούς. Χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση πολλών διαφορετικών δερματικών προβλημάτων, π.χ.

· Σημάδια γήρανσης και φωτογήρανση: Ανανεώνει την επιδερμίδα μειώνοντας αισθητά τα σημάδια γήρανσης, όπως τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, ενώ μπορεί να αντιμετωπίσει και την φωτογήρανση.

· Ακμή, ουλές και σημάδια: Μειώνει τις ουλές και τα σημάδια της ροδόχρους ή της κοινής ακμής, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην αντιμετώπιση της ενεργούς ακμής.

· Δυσχρωμίες, πανάδες και μέλασμα: Αποχρωματίζει δυσχρωμίες, κηλίδες, πανάδες και μέλασμα.

· Διεσταλμένοι πόροι και λιπαρότητα: Μειώνει τη λιπαρότητα στο πρόσωπο, μικραίνει του πόρους του δέρματος, το συσφίγγει και του χαρίζει περισσότερη λάμψη.

 • Μη-ενέσιμη βιοανάπλαση με PRX-T33®

Η μη-ενέσιμη βιοανάπλαση με PRX-T33® είναι μια πατενταρισμένη πρωτοποριακή μέθοδος αντιγήρανσης και ανάπλασης του προσώπου και μείωσης ρυτίδων και ουλών.

Συνδυάζοντας υπεροξείδιο του υδρογόνου (H O ) και τριχλωροξικό οξύ (TCA) με περιεκτικότητα 33%, επιφέρει την σφριγηλότητα και την ανάπλαση του δέρματος χωρίς πόνο ή νυστέρι. Είναι μια θεραπεία που μπορεί να γίνει ακόμη και το καλοκαίρι και απευθύνεται τόσο στο γυναικείο όσο και στον αντρικό πληθυσμό.

 • Carboxytherapy

Η θεραπεία Carboxytherapy είναι η δερματική και υποδόρια χορήγηση αερίου διοξειδίου του άνθρακα (CO2) ιατρικής ποιότητας για θεραπευτικούς σκοπούς. Βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος, την κυκλοφορία αίματος, αυξάνει τη παραγωγή κολλαγόνου, και βελτιώνει τους μαύρους κύκλους γύρω από τα μάτια καθώς και τις ραγάδες του σώματος.

Προλαβαίνουμε έτσι σε σημαντικό βαθμό τα σημάδια γήρανσης σε βάθος χρόνου;

Ναι, ακολουθώντας ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα θεραπειών μπορούμε να προλάβουμε και να θεραπεύσουμε σε σημαντικό βαθμό τα σημάδια της πρόωρης γήρανσης, να βελτιώσουμε την ποιότητα του δέρματος παρατείνοντας έτσι τη νεανικότητα του.

Ξέρουμε πόσο μπορεί να τα καθυστερήσει;

Η γήρανση του δέρματος είναι μια φυσιολογική διαδικασία. Τα καλά νέα είναι ότι αν και η γήρανση είναι αναπόφευκτη, η καθυστέρηση της είναι πλέον εφικτή. Το πόσο μπορεί να καθυστερήσει τα σημάδια του χρόνου όμως εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, π.χ. τον τύπο του δέρματος, το lifestyle που ακολουθεί ο/η πελάτης (π.χ. κάπνισμα, αλκοόλ, διατροφή, άσκηση), τα γονίδια του καθενός, την παχυσαρκία και τον Δείκτη Μάζας Σώματος (BMI). Επιπλέων, η ηλιακή ακτινοβολία, η ρύπανση, η ακτινοβολία από τις οθόνες, το στρες και η έλλειψη ύπνου παίζουν καθοριστικό ρόλο στη γήρανση αφού δημιουργούν ελεύθερες ρίζες που προκαλούν βλάβη στο δέρμα.

Όσο για το “VISIA Complexion Analysis” που αναλύει το δέρμα… τι πραγματεύεται και τι μπορούμε να μάθουμε μέσα απ’ αυτό για την επιδερμίδα μας;

Το Visia Complexion Analysis είναι ένα εξειδικευμένο σύστημα/ μηχάνημα διάγνωσης και ανάλυσης του τύπου και της υφής της επιδερμίδας, του χορίου και του υποδέρματος. Το σύστημα Visia «σκανάρει» το δέρμα, καταγράφοντας όλες τις οπτικές πληροφορίες μέσω μιας πολυφασματικής απεικόνισης και ανάλυσης οκτώ τομέων που επηρεάζουν την υγεία και την εμφάνιση της επιδερμίδας.

Η εξαιρετικά υψηλή τεχνολογία του VISIA μας επιτρέπει να διακρίνουμε βλάβες στο δέρμα, οι οποίες δεν φαίνονται με γυμνό μάτι αλλά και την εξέλιξη τους στο χρόνο μέσω προσομοιώσεων. Μπορούμε δηλαδή να δούμε τις ατέλειες ή τα προβλήματα που κρύβονται τόσο πάνω όσο και κάτω από την επιδερμίδα. Mία από τις καθοριστικές αξιολογήσεις που παρέχει είναι οι ρυτίδες. Οι ρυτίδες είναι πτυχές του δέρματος, που οφείλονται στη μειωμένη ελαστικότητα και εντείνονται ως αποτέλεσμα της έκθεσης στον ήλιο. Το σύστημα δερμοανάλυσης VISIA τις αναγνωρίζει από το χαρακτηριστικό στενό και μακρύ σχήμα τους πριν ακόμα γίνουν ορατές.

Επίσης, ανιχνεύει αντικειμενικά και δίνει ποσοτικές μετρήσεις για φωτογήρανση, κηλίδες και δυσχρωμίες, ρυτίδες, μικρόβια δέρματος, ουλές, πόρους, και συγκρίνει τη βιολογική ηλικία του εξεταζόμενου με την ηλικία του δέρματος του. Η δερμοανάλυση με το VISIA βοηθά επίσης τον/την πελάτη να συνειδητοποιήσει τις βλαβερές συνέπειες του ήλιου και να ξεκινήσει άμεσα την εφαρμογή αντηλιακής προστασίας.

Με το σύστημα δερμοανάλυσης VISIA μπορούμε να παρακολουθούμε τις αλλαγές του δέρματός και την αποτελεσματικότητα του εξατομικευμένου προγράμματος φροντίδας του προσώπου.

Το VISIA αποτελεί έτσι το πρώτο βήμα για να διορθώσουμε ό,τι μας ενοχλεί στο πρόσωπό μας, αφού με την τεχνολογία αυτή συλλέγονται οπτικές πληροφορίες σε οχτώ τομείς που επηρεάζουν την υγεία του προσώπου και αναδεικνύονται οι πραγματικές ανάγκες του.

Εικόνα 2. Γενική αξιολόγηση δέρματος με VISIA και σύγκριση πραγματικής (βιολογικής) ηλικίας δέρματος με την πραγματική ηλικία του δέρματος (TruSkin Age®). Το VISIA μας επιτρέπει επίσης να δούμε τις ηλιακές κηλίδες, δερματικές κηλίδες, κόκκινες περιοχές και πορφυρίνες του προσώπου οι οποίες δεν είναι ορατές σε κανονικό φωτισμό και με γυμνό μάτι

Εικόνα 3. Το VISIA παρακολουθεί τις αλλαγές του δέρματός και την αποτελεσματικότητα του εξατομικευμένου προγράμματος φροντίδας του προσώπου. Εδώ βλέπουμε το TrueSkin Age® να έχει μειωθεί κατά τέσσερα (4) χρόνια μετά την θεραπεία

Αρκετοί νέοι ταλαιπωρούνται από τα σημάδια ακμής. Τι μηχανήματα προτείνετε για να τα εξαφανίσουμε;

Η ακμή είναι μια χρόνια φλεγμονώδης νόσος των σμηγματογόνων αδένων και επηρεάζει το 80% των εφήβων και έως το 12% των ενηλίκων (ιδιαίτερα τις γυναίκες 30-50 χρονών). Εκτός από τα αντιαισθητικά σπυράκια, η ακμή συχνά αφήνει πίσω της ουλές και σημάδια, τα οποία μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την αυτοεκτίμηση των πασχόντων, οδηγώντας τους κάποτε ακόμα και σε κατάθλιψη.

Οι ουλές ακμής είναι συνήθως ατρoφικές και χωρίζονται σε Ice pick ουλές (στενές εμβυθισμένες), Boxcar (πλατιές εμβυθισμένες) ή Rolling (κυματοειδείς). Στην κλινική μας αντιμετωπίζουμε τις ουλές ανάλογα με τη μορφή τους και δημιουργούμε μία απολύτως εξατομικευμένη θεραπευτική προσέγγιση προσαρμοσμένη στις ανάγκες του κάθε περιστατικού.

 • Ιατρικό Dermapen-4Μ

Στη κλινική μας χρησιμοποιούμε το ιατρικό Dermapen-4Μ, την πιο εξελιγμένη συσκευή microneedling, για την ανάπλαση της επιδερμίδας και τη μείωση ουλών ακμής. Oι τριχοειδείς βελονίτσες της Dermapen-4Μ δημιουργούν μέχρι και 1920 μικροσκοπικές διατρήσεις το δευτερόλεπτο στην επιφάνεια του δέρματος, χωρίς ωστόσο να την καταστρέφουν, ενεργοποιώντας έτσι τους ινοβλάστες για την παραγωγή κολλαγόνου και ανάπλαση του δέρματος, και εξαφανίζουν τις ουλές μέσω της διάσπασης των ινωδών ταινιών που έλκουν το δέρμα προς τα κάτω.

Εικόνα 4. Βελτίωση ακμής και ουλών ακμής με Dermapen

 • Δερμοαπόξεση με διαμάντι (Διαμαντοθεραπεία)

Η διαμαντοθεραπεία είναι μια μη επεμβατική και ανώδυνη μέθοδος για βαθύ καθαρισμό του προσώπου ή του σώματος που αφαιρεί τα κατεστραμμένα κύτταρα του δέρματος και ανανεώνει την επιδερμίδα. Μετά την εφαρμογή της δερμοαπόξεσης το δέρμα γίνεται λείο, απαλό, καθαρό και λαμπερό, ενώ μειώνονται τα ενοχλητικά σημάδια, οι κηλίδες, οι πανάδες και οι ουλές. Παράλληλα το δέρμα ενυδατώνεται, ενώ ενεργοποιείται η κυκλοφορία του αίματος και η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Είναι μια απόλυτα ασφαλής και αποτελεσματική θεραπεία του προσώπου που δεν προκαλεί ερεθισμούς ή τραύματα. Το γεγονός ότι επιτρέπει την επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες αμέσως μετά την θεραπεία την καθιστά ως μια από τις ιδανικότερες επιλογές φροντίδας του δέρματος.

 • AQUA DERM+ (Υδροδερμοαπόξεση)

Το AQUA DERM+ (υδροδερμοαπόξεση) προσφέρει απαλή και αποτελεσματική μικρο-υδροδερμοαπόξεση και απολέπιση (αφαιρεί τις επιφανειακές στοιβάδες του δέρματος), διορθώνει τις ατέλειες της επιδερμίδας, δίνει βαθιά ενυδάτωση, αναζωογόνηση, αποτοξίνωση, και απαλύνει τα σημάδια της ακμής, αφήνοντας το δέρμα καθαρό, φρέσκο και λαμπερό.

Εικόνα 5. Θεραπεία υδροδερμοαπόξεσης με AQUA DERM+

 • LED Φωτοθεραπεία με CELLUMA ή OPERA

Η φωτοδυναμική μέθοδος με το Celluma χρησιμοποιεί επιλεγμένα μήκη κύματος φωτός με ευεργετικές και επουλωτικές ιδιότητες. Βασίζεται στη συστηματική χορήγηση φιλτραρισμένων μη επιβλαβών φασμάτων υπεριώδους, υπέρυθρου και ορατού φωτός με στόχο την διέγερση βιοχημικών διεργασιών στο δέρμα. Η φωτοδυναμική θεραπεία (PDT) ενδείκνυται για την αντιμετώπιση πολλαπλών δερματολογικών ενδείξεων και την αποκατάσταση της νεανικής όψης του δέρματος. Η έρευνα έχει δείξει ότι η φωτοθεραπεία μπορεί να αυξήσει την κυκλοφορία, να επιταχύνει την αποκατάσταση των ιστών, να μειώσει τις ρυτίδες, να μειώσει τη φλεγμονή, να βελτιώσει την τόνωση του δέρματος και τις ρυτίδες, να βελτιώσει την υφή, και να καταστρέψει τα βακτήρια ακμής.

Μπορεί να συνδυαστεί και με κάποια άλλη θεραπεία που παρέχετε για καλύτερα αποτελέσματα;

Οι θεραπείες για τα σημάδια της ακμής μπορούν να συνδυαστούν και με άλλες θεραπείες π.χ. πίλινγκ.

 • ANANEOSIS Πίλινγκ

Το ANANEOSIS πίλινγκ προσώπου αφαιρεί την επιφανειακή καταστραμμένη στοιβάδα του δέρματος και διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, με αποτέλεσμα ένα ανανεωμένο, υγιές, λαμπερό και σφριγηλό δέρμα απαλλαγμένο από μικροατέλειες. Μειώνει τις ουλές και τα σημάδια της ροδόχρους ή της κοινής ακμής, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην αντιμετώπιση της ενεργούς ακμής.

Εικόνα 6. Θεραπεία ουλών ακμής με ANANEOSIS πίλινγκ

Έχουν πραγματικά αποτελέσματα και αν ναι… σε πόσο καιρό;

Οι θεραπείες μας έχουν πραγματικά αποτελέσματα που τεκμηριώνονται με τη φωτογράφηση με VISIA ή κάμερα DSLR. Χρειάζονται συνήθως περισσότερο από μία θεραπεία για να δούμε αποτελέσματα, έτσι η υπομονή και η επιμονή είναι αναγκαία προτερήματα που πρέπει να έχει ο/η πελάτης / ασθενής.

Μηχανήματα και θεραπείες κατά των σημαδιών ακμής έχουν πολλοί… που διαφοροποιείται η δική σας προσέγγιση;

Στην κλινική μας αντιμετωπίζουμε τα σημάδια ακμής με μία απολύτως εξατομικευμένη θεραπευτική προσέγγιση προσαρμοσμένη στις ανάγκες του κάθε περιστατικού. Τα μηχανήματα που έχουμε είναι προηγμένης τεχνολογίας και οι μέθοδοι μας κλινικά αποδεδειγμένες.

Η μεσοθεραπεία που ακούμε συχνά, τι πραγματεύεται και ποιος πρέπει asap να την δοκιμάσει;

 • Μεσοθεραπεία

Η μεσοθεραπεία είναι μία από τις πιο ευρέως διαδεδομένες τεχνικές αναζωογόνησης, αντιγήρανσης και ανάπλασης του δέρματος και στην κλινική μας χρησιμοποιείται με PRP ή με ειδικά επιλεγμένα και ισχυρά κοκτέιλ βιταμινών και αντιοξειδωτικών για να ανανεωθεί και να αναζωογονηθεί το δέρμα. Με την μεσοθεραπεία προσώπου μειώνονται οι μικρές ρυτίδες και βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος. Η αυτόλογη μεσοθεραπεία με το πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια (PRP) από τον ίδιο τον ασθενή / πελάτη αποτελεί την πιο ισχυρή μεσοθεραπεία αφού οι αυτόλογοι αυξητικοί παράγοντες των ενεργοποιημένων αιμοπεταλίων συμβάλλουν με φυσικό τρόπο στην ανάπλαση των ιστών, χωρίς τον κίνδυνο παρενεργειών ή αλλεργιών.

 • MesoSkin™ Virtual Mesotherapy

Η virtual μεσοθεραπεία χωρίς βελόνες MesoSkin™ είναι μια προηγμένη και αποτελεσματική μεσοθεραπεία των διασημοτήτων σαν την Μέγκαν Μάρκλ, τη Δούκισσα του Σάσεξ. Είναι μια μέθοδος ηλεκτροδιάτρησης που αναπτύχθηκε αρχικά στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης και για την οποία ο εφευρέτης της έλαβε το βραβείο Νόμπελ και το προσφέρει το ANANEOSIS Medical Rejuvenation Clinic στη Λεμεσό. Το MesoSkinTM είναι μια ασφαλής, αποτελεσματική, μη επεμβατική και σχεδόν ανώδυνη θεραπεία χωρίς παρενέργειες κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος. To MesoSkinTM χρησιμοποιεί ηλεκτρικούς παλμούς χαμηλής έντασης και μικροτσίπ για να «ανοίξει» τα κύτταρα του δέρματος δημιουργώντας διόδους που επιτρέπουν την άμεση απορρόφηση του προϊόντος στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Οι πόροι αυτοί παραμένουν ανοιχτοί μόνο για μικρό χρονικό διάστημα για να «κλειδώσουν» και πάλι μετά το τέλος της θεραπείας. Με το MesoSkinTM επιτυγχάνεται μέχρι και 95% διείσδυση μέσα στο κύτταρο ορών που περιέχουν θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες, μέταλλα, υαλουρονικό οξύ, πεπτίδια, αυξητικούς παράγοντες και φυτικά εκχυλίσματα, αναλόγως με τις ανάγκες του κάθε δέρματος, σε αντίθεση με το 10% που επιτυγχάνεται με άλλες πιο παραδοσιακές μεθόδους.

Έτσι βοηθά για:

· Γραμμές έκφρασης και ρυτίδες

· Ουλές ακμής

· Σύσφιξη και τόνωση προσώπου

· Αντιγήρανση

· Κηλίδες και πανάδες

· Ροδόχρους ακμή

· Λιπαρή επιδερμίδα

· Αναζωογόνηση του δέρματος

· Ενυδάτωση του δέρματος

· Λάμψη του δέρματος

· Ανύψωση

· Παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης

· Αποκατάσταση του τριχωτού της κεφαλής

 • JetPeel 3V®

Η JetPeel 3V® είναι μία ανώδυνη μέθοδος η οποία «ψεκάζει» με πίεση την επιδερμίδα με φυσιολογικό ορό και αέρα – έτσι βελτιώνει γρήγορα και εντυπωσιακά την εμφάνιση και υφή της επιδερμίδας χαρίζοντας ορατά αποτελέσματα από την πρώτη φορά. Με αυτή τη μέθοδο γίνεται απολέπιση των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας καθώς και μη-ενέσιμη μεσοθεραπεία με διάφορα φαρμαμοκαλλυντικά. Χρησιμοποιείται επίσης σαν μέθοδος μη-ενέσιμης μεσοθεραπείας (Jetop) για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης και για ενδυνάμωση μαλλιών της κεφαλής τόσο για άντρες όσο και για γυναίκες.

Εικόνα 7. Θεραπεία με JetPeel 3V®

Ποιες άλλες θεραπείες προτείνετε για βελτίωση της υφής της επιδερμίδας και αποκατάστασή της;

 • PLEXR PLUS Soft Surgery®

To PLEXR PLUS® Soft Surgery® είναι μια παγκόσμια καινοτόμα τεχνική αναίμακτης χειρουργικής που προκαλώντας τον ιονισμό αερίων της ατμόσφαιρας προκαλεί την εξάχνωση της περίσσειας επιδερμίδας που μετατρέπεται με αυτό τον τρόπο σε ατμό, χωρίς ωστόσο να επηρεάζονται οι βαθύτερες δερματικές στοιβάδες. Γίνεται κυρίως για τα βλέφαρα για την αναίμακτη βλεφαροπλαστική, αλλά παράλληλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για λίφτινγκ όπου υπάρχει περίσσεια δέρματος, όπως επίσης και για αφαίρεση ξανθελασμάτων, αιμαγγειωμάτων και θηλωμάτων. Αυτή η τεχνική της αναίμακτης χειρουργικής γίνεται στο ιατρείο χωρίς ολική αναισθησία, τομές, αιμορραγίες ή ράμματα και κοστίζει λιγότερο χρόνο, λιγότερα χρήματα και κυρίως, λιγότερο πόνο. Τα αποτελέσματα διαρκούν ανάλογα με το βαθμό γήρανσης του κάθε ατόμου και είναι εξίσου εντυπωσιακά με αυτά μιας χειρουργικής επέμβασης.

Εικόνα 8. Αναίμακτη βλεφαροπλαστική με PLEXR PLUS®

Εικόνα 9. Αναίμακτο λίφτινγκ προσώπου με PLEXR PLUS®

Για περισσότερες πληροφορίες, τηλεφωνήστε στο 25347347 / 99806868 ή επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.drpattichis.com / www.ananeosis.com.cy για ένα ραντεβού με τη γιατρό μας Δρ. Κατερίνα Παττίχη MBBS BSc MSc PhD PgCert FIBMS με εξειδίκευση στην Ιατρική Αισθητική και Γεροντολογία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ