Σε βαρύ κλίμα πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, με θέμα τον τρόπο που η πολιτεία θα τιμήσει την αποθανούσα Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής, ανέφερε ότι είναι ένα πολύ δύσκολο Υπουργικό Συμβούλιο εξαιτίας της εμφανέστατης απουσίας της Ζέτας Αιμιλιανίδου. Στη θέση της εκλιπούσας, τοποθετήθηκαν λευκά λουλούδια, ένα λευκό κερί και μια φωτογραφία της. Πριν αρχίσει η συνεδρία του Υπουργικού, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της Υπουργού Εργασίας. 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε ήδη οδηγίες όπως κυμματίζουν μεσίστιες οι σημαίες στο Προεδρικό Μέγαρο και τα Υπουργεία, ως ένδειξη τιμής στην εκλιπούσα μέχρι την ημέρα της κηδείας της.

Η σορός της Ζέτας Αιμιλιανίδου θα μεταφερθεί από την Ελλάδα στην Κύπρο, σήμερα το απόγευμα.

Οι αποφάσεις για τις τιμές που θα αποδοθούν εις μνήμη της Ζέτας Αιμιλιανίδου:

α) Την κήρυξη τριήμερου πένθους από σήμερα Τετάρτη, μέχρι την προσεχή Παρασκευή, στη διάρκεια του οποίου θα αναρτηθεί μεσίστια η σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας σε όλες τις Κρατικές Υπηρεσίες.

β) Κατά τη διάρκεια του δημόσιου πένθους όλες οι επίσημες εκδηλώσεις θα αναβληθούν, καθώς και η συμμετοχή των μελών της Κυβέρνησης και των αξιωματούχων του Κράτους σε δημόσιες εκδηλώσεις.

γ) Από σήμερα, 8 Ιουνίου. μέχρι και την Παρασκευή, 10 Ιουνίου, θα ανοιχθεί βιβλίο συλλυπητηρίων στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Το βιβλίο συλλυπητηρίων θα είναι ανοικτό σήμερα από τις 12μ μέχρι τις 3μμ, την Πέμπτη από τις 9.45πμ μέχρι τις 3μμ και την Παρασκευή από τις 8πμ μέχρι τις 3μμ.

δ) Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, οι Υφυπουργοί παρά τω Προέδρω, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος και ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας θα υπογράψουν το βιβλίο συλλυπητηρίων, την Πέμπτη, 9 Ιουνίου, στις 9.15 π.μ.

ε) Η σορός της εκλιπούσας θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας, στον Στρόβολο, την Παρασκευή 10 Ιουνίου, από τις 8.00 π.μ. – 10.00 π.μ.

στ) Η κηδεία θα τελεστεί με τιμές εν ενεργεία Υπουργού, δημοσία δαπάνη, από τον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο, την Παρασκευή 10 Ιουνίου, στις 11π.μ.

ζ) Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, οι Υφυπουργοί παρά τω Προέδρω, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος και ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας θα παραστούν στην κηδεία.

η) Όσα από τα μέλη της Δημόσιας Υπηρεσίας, του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, της Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας και της Εθνικής Φρουράς επιθυμούν να παραστούν στην κηδεία, θα μπορούν να το πράξουν.

θ) Την εκλιπούσα θα αποχαιρετήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Όσοι αξιωματούχοι επιθυμούν να παραστούν στην κηδεία της εκλιπούσας να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 22867542, 22867541 την Τετάρτη μεταξύ των ωρών 12μ – 3μμ και την Πέμπτη από τις 8πμ μέχρι τις 12μ.

O Eκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας Αντισυνταγματάρχης Χρίστος Πιερής εξήγησε ότι οι τιμές που θα αποδοθούν στη Ζέτα Αιμιλιανίδου είναι εν ενεργεία Υπουργού και ως εκ τούτου, η Εθνική Φρουρά θα αποδώσει τιμές με άγημα και πένθιμη μουσική από τη ΣΜΕΦ έξω από τον ναό όπου θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και κατά την εκφορά της σορού για ταφή. 

Κατά την ταφή θα ριφθούν τιμητικές βολές, ενώ θα παραδοθούν στην οικογένεια της Ζέτας Αιμιλιανίδου οι σημαίες με τις οποίες θα είναι σκεπασμένο το φέρετρο.

Το Υπουργείο Άμυνας και η Υπηρεσία Εθιμοτυπίας του Υπουργείου Εξωτερικών θα αναλάβουν τις απαραίτητες διευθετήσεις για την κηδεία, εντός και εκτός του ναού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ