Το 3ο Βραβείο στον Παγκύπριο Διαγωνισμό «Love Cyprus» που διοργάνωσε το Φιλανθρωπικό ίδρυμα Yianis Christodoulou Foundation, στην κατηγορία φωτογραφία απέσπασε το Γυμνάσιο Πόλης Χρυσοχούς, ανάμεσα σε 600 συμμετοχές. Το βραβείο συνοδεύεται με το χρηματικό ποσό των €10.000. Τα χρήματα θα διατεθούν για ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής του Σχολείου.

Στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση μίλησαν ο καθηγητής συμβουλευτικής και επαγγελματικής αγωγής Μαρίνος Βρυωνίδης και οι μαθητές Νεόφυτος Χαραλάμπους και Μαρία Ανδρέου.

Όπως εξήγησαν, η φωτογραφία λήφθηκε στην αποβάθρα της Πόλης Χρυσοχούς, με τους μαθητές να αναγράφουν «Love Cyprus» με…κυπριακά προϊόντα.

Κάθε γράμμα αντιστοιχεί σε ένα στοιχείο της παράδοσής μας ως εξής: 

L Παραδοσιακή ανδρική στολή
O Παραδοσιακός Τσέτσος με φλαούνες
V Σκάφη με λουκούμια Γεροσκήπου
Ε Κουμανταρία 
        Λεμόνια 
C Δρεπάνι
Y Φυθκιώτικο υφαντό
P Κλαδιά ελιάς μπλεγμένα σε συρματόπλεγμα
R Πορτοκάλια
U Λευκαρίτικο κέντημα
S Παραδοσιακή γυναικεία στολή
«Θέλαμε να βάλουμε προϊόντα της Κύπρου για να πείσουμε τουρίστες να εισέλθουν σε αυτόν τον χώρο και να μπορούν να δουν από κοντά αυτό το μαγευτικό τοπίο», αναφέρει ο Νεόφυτος και προσθέτει ότι στην μια άκρη είναι ο ίδιος και στην άλλη η Μαρία.

«Θα θέλαμε να κάνουμε μια ψυχαγωγική αίθουσα που θα μπορούσαμε εμείς οι μαθητές στις κενές μας ώρες να πηγαίνουμε να παίζουμε διάφορα επιτραπέζια και παιχνίδια, θα κάνουμε και ένα κομμάτι με βιβλία όπου θα μπορούμε να διαβάζουμε εκεί, κάτι σαν βιβλιοθήκη.»

«Το ποσό των €10,000 είναι πολύ σημαντικό για το σχολείο μας που είναι μικρό και απομακρυσμένο», αναφέρει η Μαρία, ευχαριστώντας το Yianis Christodoulou Foundation για την ευκαιρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ