Η Αλίκη Βουγιουκλάκη είναι γνωστό ότι αγαπούσε ιδιαίτερα την Κύπρο, τον λαό της, που και αυτός με τη σειρά του δεν παρέλειπε να της δείχνει πάντοτε την αγάπη και την εκτίμησή του. Κατά τη διάρκεια της πολύχρονης καριέρας της, η Αλίκη επισκέφθηκε πολλές φορές την Κύπρο, είτε για να δώσει κάποιες θεατρικές παραστάσεις ή να παραστεί σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

αλικη κοιτα

Το Δεκέμβρη του 1961, η Αλίκη στην πρώτη της περιοδεία σαν θιασάρχης, μαζί με τους Γιώργο Παντέλα, Γιώργο Κωνσταντίνου, Τζόλυ Γαρμπή κ.ά. παρουσιάζει στην Κύπρο πέντε θεατρικά έργα: «Ωραία μου Κυρία»«Τόπο στα νιάτα»«Πειρασμός»«Φτωχό σαν σπουργιτάκι»«Τρελό καλοκαίρι».
Κατά τη διάρκεια της παραμονής της, σε συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο Μακάριο, του προσφέρει την παράσταση: «Τρελό καλοκαίρι», που ο Μακαριότατος θα αναλάβει υπό την προστασία του και οι εισπράξεις της οποίας θα διατεθούν στο φιλόπτωχο ταμείο της Λευκωσίας.

alikh koita

Στις 13 του Σεπτέμβρη του 1970, η Αλίκη, ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, ο σκηνοθέτης Νίκος Φώσκολος, μαζί με το συνεργείο της Φίνος-Φιλμ, φθάνουν στο αεροδρόμιο Λευκωσίας, για να γυρίσουν ορισμένες σκηνές της ταινίας: «Υπολοχαγός Νατάσα». Τα γυρίσματα γίνονται στο Συριανοχώρι της Μόρφου, σε περιοχή που θυμίζει έρημο και στο ξενοδοχείο Λήδρα Πάλας.

Οι τελευταίες εμφανίσεις της στην Κύπρο γίνονται τον Οκτώβρη του 1995 στη Λευκωσία. Κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Μήνα, μαζί με τον πολιτιστικό όμιλο Διάσταση της Λεμεσού, αποδίδει διάφορα τραγούδια. Επίσης επισκέπτεται το ίδρυμα Χρίστου Στέλιου Ιωάννου, στην ετήσια φιλανθρωπική γιορτή, που διοργανώνεται με επιτυχία για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Δείτε το σπάνιο βίντεο με την Αλίκη και τον Δημήτρη από το κανάλι Ρικ:

Πηγή: Koitamagazine.gr

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ