Συγνώμη στον ηθοποιό Αντρέα Φυλακτού, ο οποίος στην αποκαλυπτική συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή “Με αγάπη Χριστιάνα αναφορικά με περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης που υπέστη στον χώρο του κυπριακού θεάτρου ανέφερε ότι δεν μπόρεσε να “λύσει” τη σιωπή του νωρίτερα γιατί ένιωθε φόβο, απηύθυνε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ηθοποιών Κύπρου Αντρέας Τσέλεπος.

Μιλώντας στην εκπόμπή Alpha Ενημέρωση ο κύριος Τσέλεπος είπε ότι η συγκεκριμένη αναφορά του κυρίου Φυλακτού τον λύπησε ιδιαίτερα και επισήμανε ότι “είναι κρίμα” το γεγονός ότι ο ηθοποιός δεν έβρισκε στήριξη για να καταγγείλει όσα τον “έκαιγαν” για χρόνια.

“Ο στόχος όλων αυτών που γίνονται είναι να θέσουμε ένα τέλος σε αυτούς που ενεργούν με αυτό τον τρόπο. Το πιο σημαντικό για εμένα, με λύπησε ότι όταν είπε ότι οταν έγινε αυτό το πράγμα δεν ήξερε που να αποταθεί, σε ποιον να μιλήσει. Ή να τον στηρίξει και είναι κρίμα αυτό το πράγμα. Θέλω να πω συγνώμη στον Αντρέα που δεν υπήρχε κάποιος να του συμπαρασταθεί ή να του δώσει τη βοήθεια που χρειαζόταν. Αυτή τη στιγμή υπάρχει αυτή η βοήθεια και από τα σώματα των ηθοποιών αλλά και μια μαζική ανάγκη στον χώρο να συμπαρασταθούμε σε αυτά τα άτομα που θέλουν να βγουν και να καταγγείλουν, τους αγκαλιάζουμε και θα δώσουμε σε όλους βήμα και δεν θα αφήσουμε κανένα μόνο του.”

Ο κύριος Τσέλεπος ανακοίνωσε ότι η Ένωση Ηθοποιών Κύπρου έχει συστήσει ειδική ομάδα-επιτροπή για την καταγραφή παραπόνων και μαρτυριών σε σχέση με παρενόχληση, βία ή εκφοβισμού στον χώρο του πολιτισμού.

“Αυτό που έκανε ο Αντρέας χρειάζεται μεγάλο θάρρος για να βγει κάποιος να μιλήσει και όπως είπε, κάποιοι γνώριζαν και ίσως συγκάλυπταν ή εκφόβιζαν για να μην μιλήσουν άνθρωποι.Έχω ζητήσει τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης να ενημερώνονται μόνο για υποθέσεις που οδηγούνται στην Αστυνομία ή στην δικαιοσύνη. Για τον Αντρέα προσωπικά εγώ δεν γνώριζα γιατί ήταν ένα θέμα που το έτρεχε η επιτροπή.”

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ηθοποιών Κύπρου ανέφερε ότι οι πλείστες αναφορές που έχει ενώπιον της η ειδική επιτροπή αφορούν σε εργασιακή βία, εργασιακό εκφοβισμό και bullying.

“Σε εμένα δεν έτυχε, έχω μιλήσει με αρκετούς συναδέλφους που επίσης δεν τους έτυχε. Εύχομαι να είμαστε η πλειοψηφία.”

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ