Μπορεί να αποχαιρετάμε δειλά-δειλά το καλοκαίρι , αφού οδεύουμε προς το τέλος του Οκτώβρη και είναι αυτή η εποχή του χρόνου που ψάχνουμε τις φθινοπωρινές εξορμήσεις κυρίως στην εξοχή. Ευτυχώς η πλούσια φύση που «στολίζει» το νησί μας έχει να μας προσφέρει άφθονες επιλογές.

Τα οφέλη από την επαφή μας με τη φύση είναι πάμπολλες.  Οι γαλήνιες βόλτες μακριά από τους αγχώδεις ρυθμούς της πόλης, το βουνίσιο κλίμα με το καθαρό οξυγόνο είναι σίγουρο ότι θα αποτελέσει ένα ξεκούραστο διάλειμμα από την καθημερινότητα μας.

Και επειδή η παράδοση και οτιδήποτε σχετίζεται με την αυτήν, μας αφορά ,είναι φυσικό να την αναζητάμε στις αγροτουριστικές εξορμήσεις μας.

Εν όψει λοιπόν και της αργίας της 28ης Οκτωβρίου η οποία αποτελεί μια καλή αφορμή για μικρή διακοπή από όλα όσα σε κουράζουν, το Hello.cy σου προτείνει μια μικρή απόδραση στο χωριό Ασκάς.

Βρίσκεται 37χιλιόμετρα μακριά από τη Λευκωσία, απέχει 45 χιλιόμετρα από τη Λεμεσό και ίσως να αποτελεί την ιδανική λύση για την απόδραση σου. Ανάμεσα στα ακατέργαστα δρομάκια, τα πετρόκτιστα σπίτια , τα χαμηλά ξωκλίσια , τις μυρωδιές από τα ματσικόρυδια και τις σπαλαθιές, το κελάηδισμα των αηδονιών και τις χελιδοφωλιές θα βρείς την ηρεμία και τη χαλάρωση που αναζητάς.

Εκεί μπορείτε να μείνετε στο παραδοσιακό σπίτι του Λύχνου.Σας αναφέρω και λίγα λόγια για την ιστορία του σπιτιού.

Η ιστορία του σπιτιού πάει μέχρι και διακόσια χρόνια πίσω όπου σύμφωνα με την παράδοση το σπίτι αυτό κτίστηκε για να δοθεί ως προίκα στην κόρη του τότε άρχοντα του χωριού.

Το σπίτι στο πέρασμα του χρόνου μεγάλωσε αφού μεγάλωνε και η οικογένεια των ιδιοκτητών και πέρασε από γενιά σε γενιά για να καταλήξει σήμερα στα χέρια των νεαρότερων της οικογένειας οι οποίοι με σεβασμό στην παράδοση και με πολύ μεράκι κατάφεραν να αναδείξουν τις φανερές και κρυφές ομορφιές του. Φωτίζοντας λοιπόν το σπίτι ανέδειξαν ένα αλλιώτικο φως που αναβλύζει μέσα , το σύγχρονο λύχνο.

Κατά την είσοδο σου στα δωμάτια του Λύχνου, θα αισθανθείς μια οικειότητα και μια ζεστασιά , όμοια με αυτήν που θα σου προσέφερε το δικό σου σπίτι. Και οι φωτογραφίες αποτυπώνουν κατά πολύ αυτήν την αίσθηση. Επίσης , όλα αυτά σε πολύ προνομιακή τιμή. Αν θες να πάρεις μια γεύση για το σπίτι του Λύχνου μπες στο/https://www.lyhnos.com/

Για περισσότερες πληροφορίες : (+357) 22642641

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ