Διαφορετικά θα εφαρμοστεί φέτος ο θεσμός του Black Friday στην κυπριακή αγορά, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, που πλήττει το εμπόριο και την οικονομία γενικότερα. Ο Γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Λιανικού Εμπορίου Μάριος Αντωνίου ανέφερε στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ανέφερε ότι οι καταναλωτές δεν αναμένεται να σχηματίσουν ουρές και να συνωστιστούν στα καταστήματα, εξαιτίας της ανασφάλειας και της αβεβαιότητας που επικρατεί στην κοινωνία.

Οι προσπάθειες των επιχειρήσεων στρέφονται πλέον στην πλήρη αξιοποίηση του ηλεκτρονικού εμπορίου και οι προσφορές και τα προϊόντα σε έκπτωση θα διατίθενται και ηλεκτρονικά, ώστε να δοθεί η ευκαρία στους καταναλωτές που θέλουν να αξιοποιήσουν τον θεσμό. Ο κύριος Αντωνίου είπε ότι τόσο τα μεγάλα καταστήματα, όσο και οι μικρές επιχείρησεις εναρμονίζονται με τους κανόνες του ηλεκτρονικού εμπορίου, αφού ανεξάρτητα με τις δυσκολίες της πανδημίας η τάση κερδίζει έδαφος στο εμπόριο και δεν μπορεί να αγνοηθεί από τους εμπλεκόμενους.

“Είναι μια τάση που οι νεαρότερες ηλικίες την χρησιμοποιούν ευρέως, ειδικά για όσους σπούδασαν ή έζησαν στο εξωτερικό”

Ο Γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Λιανικού Εμπορίου διευκρίνισε ότι οι δυνατότητες της κυπριακής αγοράς είναι περιορισμένες και δεν μπορούν να συγκριθούν με τα όσα ισχύουν για παράδειγμα στις ΗΠΑ, ωστόσο θα υπάρξουν καλές τιμές και προσφορές για τους καταναλωτές.

΄’Θα είναι στο 40% και 50%. Σίγουρα δεν έχουμε τις δυνατότητες άλλων χωρών για μεγάλο εύρος έκπτώσεις. Εάν υπάρξουν 60% ή 70% θα είναι σίγουρα σε περιορισμένα κομμάτια. Την τιμητική τους έχουν τα ηλεκτρονικά προϊόντα και τα προιόντα τεχνολογίας και σίγουρα οι καταναλωτές γνωρίζουν τις δυνατότητες. Άρα εάν ξέρεις την κονσόλα ή την τηλεόραση που σε ενδιαφέρει, μπορείς να την παραγγείλεις ηλεκτρονικά”

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ