Μετά την ακύρωση της περσινής Eurovision, οι φιλάθλοι του διαγωνισμού από όλο τον κόσμο περιμένουν πως και πως την έναρξη του για φέτος.

Την Τετάρτη μάλιστα παρακολουθήσαμε και τη φετινή συμμετοχή της Κύπρου με την Έλενα Τσαγκρινού και το “El Diablo”. Το τραγούδι έγραψαν οι παγκοσμίου φήμης δημιουργοί Thomas Stengaard, Jimmy “Joker” Thornfeldt, Laurell Barker και Oxa, ενώ τη σκηνοθεσία του music video ανέλαβε ο Γιώργος Μπενιουδάκης. Την ενδυματολογική εικόνα υπογράφει η διεθνώς καταξιωμένη Ελληνίδα σχεδιάστρια Σίλια Κριθαριώτη. Την χορογραφία επιμελήθηκε η επιτυχημένη Αμερικανίδα χορογράφος Chali Jennings.

Το “El Diablo” είναι δυναμικό τραγούδι με ωραίο ρυθμό αλλά πολλοί Κύπριοι έχουν… αντιδράσεις. Ο λόγος, η όλη σημασία του ταγουδιού, που είναι ότι η Έλενα Τσαγκρινού έδωσε την καρδιά της στον «Διάβολο».

Συγκεκριμένα, οι στίχοι του τραγουδιού είναι:

«I fell in love, I fell in love

I gave my heart to el diablo, el diablo

I gave it up, I gave it up

Because he tells me I’m his angel, I’m his angel

Oh-oh-oh, el diablo, el diablo

I fell in love, I fell in love

I gave my heart to el diablo, el diablo».

Τόσο ο ίδιος ο τίτλος, όσο και οι στίχοι του τραγουδιού προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις σε μια μερίδα των πολιτών, οι οποίοι τώρα ζητούν την ακύρωση της συμμετοχής της Κύπρου στη Eurovision. Παράλληλα, έχει ξεκινήσει η συλλογή υπογραφών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Αγαπητοί συμπολίτες, Η συμμετοχή της Κύπρου στο Διαγωνισμό της Eurovision με το τραγούδι EL DIABLO είναι σκανδαλώδης για εμάς τους Χριστιανούς. Ενώστε μαζί μας τη φωνή διαμαρτυρίας»

Μέχρι στιγμής, οι υπογραφές έχουν φτάσει τις 375.

Παράλληλα, ο κος Γιώργος Κυπριανού δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook μία επιστολή η οποία αναφέρεται στο συγκεκριμένο τραγούδι και απευθύνεται σε όποιον συμφωνεί να αποκλειστεί το τραγούδι να στείλει τη συγκεκριμένη διαμαρτυρία.

Δείτε τις ανακοινώσεις:

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ