Η Εβδομάδα Σοκολάτας επιστρέφει στο Colors Café του ξενοδοχείου Four Seasons με ένα πλήρως ανανεωμένο μενού, αφιερωμένο στην τέχνη και τη δημιουργικότητα της σοκολάτας.
Από τις 18 έως τις 26 Οκτωβρίου, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μοναδικές προτάσεις του Executive Pastry Chef Δημήτρη Χατζηγιάννη και της ομάδας του, που συνδυάζουν τεχνική, φαντασία και υψηλή αισθητική.
Ανάμεσα στις νέες επιλογές του μενού ξεχωρίζουν οι πραλίνες με βατόμουρο και βιολέτα, Dulcey και μανταρίνι, καφέ Arabica και βανίλια με βασιλικό, καθώς και οι σοκολατένιες πλάκες με Σικελικό φιστίκι, ξηρούς καρπούς, φρούτα και καραμέλα.
Τα cookies με κομμάτια σοκολάτας, φιστίκι και καραμέλα ή λευκή σοκολάτα και κόκκινα φρούτα προσθέτουν μια πιο φρέσκια και παιχνιδιάρικη νότα στη φετινή εμπειρία.
Το νέο μενού της Εβδομάδας Σοκολάτας παρουσιάστηκε σε ένα ξεχωριστό event όπου δημοσιογράφοι, food bloggers και συνεργάτες του Four Seasons είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν πρώτοι τις νέες σοκολατένιες δημιουργίες.
Ζήστε κι εσείς το πιο γλυκό ραντεβού του φθινοπώρου στο Colors Café του ξενοδοχείου Four Seasons και απολαύστε νέες υφές, αρώματα και εμπνευσμένους συνδυασμούς που αναδεικνύουν τη σοκολάτα στη πιο εκλεπτυσμένη μορφή της!
Chocolate Week 2025 στο Colors Café – Four Seasons Hotel Limassol
18 – 26 Οκτωβρίου 2025
Η τέχνη της σοκολάτας επιστρέφει
Η τέχνη της σοκολάτας επιστρέφει στο Colors Café του ξενοδοχείου Four Seasons Limassol, από τις 18 έως τις 26 Οκτωβρίου, με νέες προτάσεις και δημιουργίες που αναδεικνύουν τη σοκολάτα στην πιο εκλεπτυσμένη και δημιουργική της μορφή.
Η Chocolate Week 2025 έρχεται ανανεωμένη, γεμάτη φαντασία και υψηλή αισθητική, για να προσφέρει στο κοινό μια εμπειρία γεμάτη αρώματα, χρώματα και γεύσεις που συναρπάζουν.
Ένα μενού με την υπογραφή του Δημήτρη Χατζηγιάννη
Ο πολυβραβευμένος Executive Pastry Chef Δημήτρης Χατζηγιάννης και η ταλαντούχα ομάδα του παρουσιάζουν ένα μενού αφιερωμένο στην τέχνη της σοκολάτας, με νέες επιλογές που ισορροπούν ανάμεσα στο απρόσμενο και το οικείο. Από τις ανάλαφρες mousse και τις pralines, μέχρι τις σοκολατένιες πλάκες και τα μοναδικά ροφήματα, κάθε δημιουργία είναι αποτέλεσμα έμπνευσης, τεχνικής και σεβασμού στην πρώτη ύλη.
Ένα ταξίδι γεύσεων και αρωμάτων
Στο φετινό μενού περιλαμβάνονται γλυκές δημιουργίες, μια συλλογή εμπνευσμένη από τις γεύσεις και τα αρώματα διαφορετικών χωρών. Από την ένταση της σοκολάτας Guanaja και την απαλότητα της λευκής Lumi, μέχρι τη νοσταλγική γλύκα της Forêt Noire και την εξωτική αρμονία της Brazil, κάθε επιδόρπιο αφηγείται μια μικρή ιστορία που ξυπνά τις αισθήσεις.
Οι νέες δημιουργίες
Ανάμεσα στις νέες επιλογές του φετινού μενού ξεχωρίζουν: η Guanaja, μια σύνθεση σοκολάτας Guanaja με Crème Brûlée Μαδαγασκάρης και μπισκότο σοκολάτας, το Avellana, ένα mousse γάλακτος με gianduja και τραγανό φουντουκένιο croustillant και το Brazil, με κρέμα σοκολάτας, αμυγδαλόμπισκοτο και καραμελωμένη μπανάνα. Το Pistachio Griottines, με μους φιστικιού, κερασάκια Griottines και crumble κανέλας, συνδυάζει τη φρεσκάδα με την αρωματική ένταση, ενώ το Lumi, με καραμελωμένη λευκή σοκολάτα, καρύδα, αμύγδαλο και γκρέιπφρουτ με τζίντζερ, ξεχωρίζει για τον φωτεινό και δροσερό του χαρακτήρα.
Η Forêt Noire, με amarena και κρέμα σοκολάτας Manjari, αναδεικνύει τη διαχρονική κομψότητα της γαλλικής ζαχαροπλαστικής, ενώ το Fraise, με κέικ λεμονιού, Chantilly σοκολάτας και φρέσκες φράουλες, αποπνέει φρεσκάδα και αρωματική ισορροπία.
Πραλίνες & Σοκολατένιες πλάκες
Στις πραλίνες του φετινού μενού, η σοκολάτα εκφράζεται με τον πιο αυθεντικό της τρόπο. Κάθε μία είναι αποτέλεσμα ακρίβειας και φαντασίας, μια λεπτή ισορροπία ανάμεσα στη δημιουργικότητα και την άρτια τεχνική. Δεν επιδιώκουν να εντυπωσιάσουν, αλλά να αναδείξουν τη γεύση στην πιο καθαρή και αληθινή της μορφή.
Ανάμεσα στους συνδυασμούς που ξεχωρίζουν είναι το raspberry με violet, το Dulcey με μανταρίνι, ο καφές Arabica με βανίλια και βασιλικό.
Την πιο αυθεντική πλευρά της σοκολάτας εκφράζουν οι χειροποίητες σοκολατένιες πλάκες, φτιαγμένες με εκλεκτές πρώτες ύλες και κομψή, λιτή αισθητική.
Η Milk Chocolate Pistachio Slab συνδυάζει σοκολάτα γάλακτος με φιστίκι Σικελίας, προσφέροντας μια ήπια γεύση με ισορροπημένη γλυκύτητα. Η Dark Chocolate Caramel Fruits & Nuts Slab παντρεύει τραγανά κομμάτια καραμέλας, αποξηραμένων φρούτων και ξηρών καρπών, αποδίδοντας μια εμπειρία πιο έντονη, πλούσια και πολυδιάστατη, που αναδεικνύει τη δύναμη του κακάο στην πιο φυσική του μορφή.
Cookies & Dragées
Τα cookies και τα dragées ολοκληρώνουν με παιχνιδιάρικη διάθεση τη γλυκιά εμπειρία της Εβδομάδας Σοκολάτας. Το Chocolate Chip, με 66% κακάο και καραμέλα και το Pistachio Cookie, με λευκή σοκολάτα και κόκκινα φρούτα, συνδυάζουν τη νοσταλγία με τη μοντέρνα αισθητική. Τα Chocolate Dragées, με τραγανά κομμάτια φρούτων και ξηρών καρπών, τυλιγμένα σε σοκολάτα και γυαλιστερό φινίρισμα, προσθέτουν μια πινελιά φινέτσας και ισορροπίας.
Ζεστά ροφήματα σοκολάτας
Η εμπειρία ολοκληρώνεται με τα ζεστά ροφήματα σοκολάτας του Colors Café, που έχουν καθιερωθεί ως αγαπημένη απόλαυση των επισκεπτών. Το Signature Hot Chocolate συνδυάζει πραλίνα φιστικιού, γάλακτος και κανταΐφι, το Choco Chai Latte προτείνει έναν απρόσμενο συνδυασμό λευκής σοκολάτας, αρωματικού τσαγιού chai, γάλακτος βρώμης και σιροπιού φουντουκιού, ενώ το Classic Hot Chocolate, με 49% κακάο από τη Λατινική Αμερική, διατηρεί την αυθεντικότητα και τη διαχρονικότητα ενός κλασικού ροφήματος σοκολάτας.
Φιλοσοφία του φετινού μενού
Δημήτρης Χατζηγιάννης – Executive Pastry Chef, Four Seasons Hotel Limassol
«Κάθε χρόνο, η Chocolate Week είναι μια νέα αρχή. Δεν είναι επανάληψη, αλλά εξέλιξη. Ένα ταξίδι αναζήτησης μέσα από τη σοκολάτα, μια ύλη ζωντανή, απαιτητική, απρόβλεπτη.
Η σοκολάτα δεν είναι απλώς συστατικό. Είναι ο καθρέφτης του δημιουργού της. Αν τη χειριστείς με σεβασμό, σου αποκαλύπτει τον χαρακτήρα της.
Το φετινό μενού είναι μια σύνθεση ισορροπίας και ακρίβειας. Κάθε γλυκό γεννιέται από την ανάγκη να αναδειχθεί η καθαρότητα της γεύσης και η δύναμη της απλότητας. Η έμπνευση αντλείται από ταξίδια, αρώματα, υφές και μνήμες, αλλά πάντα με σεβασμό στην πρώτη ύλη, τη σοκολάτα στην αυθεντική της μορφή. Η δημιουργία ξεκινά από τη γνώση, εξελίσσεται μέσα από τη λεπτομέρεια και κορυφώνεται όταν η τεχνική συναντήσει το συναίσθημα.
Η φιλοσοφία μας φέτος βασίζεται στην ιδέα ότι η αληθινή πολυτέλεια κρύβεται στην απλότητα. Καθαρές γεύσεις, ισορροπημένες υφές και υλικά που αναδεικνύονται χωρίς υπερβολές. Η τέχνη βρίσκεται στη λεπτή γραμμή ανάμεσα στην ακρίβεια και τη φαντασία, εκεί όπου η πειθαρχία της τεχνικής μεταμορφώνεται σε συναίσθημα.
Για εμένα, η σοκολάτα είναι ένας διάλογος. Μια συνεχής επικοινωνία ανάμεσα στον δημιουργό και την ύλη. Χρειάζεται υπομονή και αφοσίωση. Μόνο τότε αποκαλύπτει την ψυχή της. Και όταν αυτό συμβεί, κάθε δημιουργία παύει να είναι απλώς γλυκό και γίνεται εμπειρία».
Το πιο γλυκό ραντεβού της χρονιάς
Η Chocolate Week 2025 στο Colors Café του ξενοδοχείου Four Seasons προσκαλεί το κοινό να ζήσει τη σοκολάτα σε όλες της τις εκφάνσεις: δημιουργική, εκλεπτυσμένη, πρωτότυπη και εμπνευσμένη.
Από τις 18 έως τις 26 Οκτωβρίου, κάθε επίσκεψη στο Colors Café γίνεται ένα γλυκό ταξίδι στις πιο λεπτές αποχρώσεις της γεύσης, εκεί όπου η τέχνη και η απόλαυση συναντώνται.
Share your favourite moments with:
@colorscafelimassol @fourseasonscyprus #colorschocolateweek
INFO:
Chocolate Week: The art of chocolate returns
18 – 26 Οκτωβρίου 2025 | Colors Café Four Seasons Hotel