Είναι ίσως από τις σπάνιες φορές που ο γνωστός πολιτικός μιλά για τόσο προσωπικά θέματα. Ο Αβέρωφ Νεοφύτου άνοιξε την καρδιά του και μίλησε στην Ελένη Ξένου σε μια εφ όλης της ύλης συνέντευξη στην κυριακάτικη έκδοσης της εφημερίδας Η Καθημερινή.

Για πρώτη φορά αποκάλυψε ότι ο λόγος να ασχοληθεί με την πολιτική ήταν ένα προσωπικό στοίχημα που έβαλε με τον ίδιο του τον εαυτό.

«Θα σας πω ειλικρινά από πού ξεκίνησε αυτή η ιστορία. Ξεκίνησε από ένα προσωπικό στοίχημα. Γεννήθηκα με πτώση βλεφάρων και στο αριστερό μου βλέφαρο ήταν μεγαλύτερη. Αυτό λοιπόν που ονομάζουμε σήμερα μπούλινγκ εμένα με βοήθησε».

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου παραδέκτηκε ότι ήταν καλός μαθητής και όταν ήθελαν την βοήθεια του τον πλησίαζαν πολλοί, κάτι που δεν γινόταν στα διαλείμματα.

«Όταν είχε να κάνει με τα μαθήματα όλοι με πλησίαζαν αλλά στα δια λείμματα, στο παιχνίδι, άκουγα από πίσω μου να με αποκαλούνε «ο στρα βόμματος».

Δεν το έλεγαν κατά πρόσωπο, αλλά το εισέπραττα. Και είπα από μέσα μου «θα σας δείξω ποιος είμαι».

Όπως λέει είχε πείσμα γι αυτό όταν είχε εκλογές για προ έδρους της τάξης, του σχολείου πάντα διεκδικούσε θέση και εκλεγόταν.

«Έτσι από μικρός είπα ότι θα αποδείξω ποιος είμαι όχι με βάση την ομορφιά των βλεφάρων μου, αλλά με βάση τα δυνατά μου στοιχεία”.

Αυτό που βίωνε όπως ομολογεί τον βοήθησε γιατί είχε βάλει στόχο να φύγει από την Αργάκα.

«Μια καλή πρωία, ήταν το 1972, στην Αργάκα, είπα του δασκάλου μου πως θέλω να με βοηθήσει για τις εξετάσεις στην αγγλική σχολή. Και όντως, πέρασα και το ’73-74 φοίτησα στο English School.

Ήταν κι αυτό ένα πείσμα να τους αποδείξω πως «εσείς θα μείνετε δαμέ αλλά εγώ εν να πεταχτώ του χωρκού».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ