Παρόλο που ακούμε συχνά την συμβουλή να κρατάμε το κινητό μακριά από το υπνοδωμάτιο, η αλήθεια είναι ότι δύσκολα μπορεί να εφαρμοστεί.

Ο λόγος εγκείται στο γεγονός ότι το κινητό έχει αντικαταστήσει το παραδοσιακό ξυπνητήρι ενώ πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να το έχουν κοντά τους για να απαντήσουν αμέσως σε κάποιο έκτακτο τηλεφώνημα.

Aν δεν επιθυμείς με τίποτα να το αποχωριστείς, βρήκαμε το πιο εύκολο hack. Συγκεκριμένα, αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να το βάλεις σε μεγάλη απόσταση από το κρεβάτι σου έτσι ώστε να μην το φτάνεις.

Βάζοντάς το μακριά σου, θα έχεις αποφύγει τον πρώτο πειρασμό, να χάσεις δηλαδή χρόνο από τον ύπνο σου, σκρολάροντας. Το blue light της οθόνης στέλνει σήματα στον εγκέφαλό σου ότι δεν είναι ακόμα ώρα για ύπνο, ακόμη κι αν το έχεις βάλει σε night mode, με αποτέλεσμα να μένει ενεργός χωρίς να νυστάζεις.

Aν θες να βεβαιωθείς ότι δεν θα έχεις κοντά σου το κινητό, άφησε τον φορτιστή μακριά. Αυτό είναι ένα ακόμη κόλπο που θα πιάσει και θα σε γλιτώσει από την παγίδα του να ασχολείσαι συνέχεια μαζί του. Θα χρειαστεί να σηκωθείς βέβαια για να κλείσεις το ξυπνητήρι αλλά αξίζει τον κόπο καθώς θα σου προσφέρει την πολυπόθητη αποτοξίνωση έστω για λίγες ώρες και σίγουρα έναν πολύ πιο ποιοτικό ύπνο.

Με πληροφορίες από jenny.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ