Το κρύο και γενικότερα οι χαμηλές θερμοκρασίες αποτελούν συνήθως αφορμή για ανεπιθύμητα κρυολογήματα. Παρόλο που κανείς μας δεν μπορεί να προστατευτεί εντελώς, υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορείς να μειώσεις τις πιθανότητες, ή έστω να περάσεις το κρυολόγημα πολύ ελαφριά.

Πίνε πολύ νερό και πολλά υγρά

Το νερό είναι το καλύτερο, το πιο απλό και αθώο “φάρμακο” που έχουμε στη διάθεση μας, αφού βοηθά το σώμα σου να απαλλαγεί από τις συσσωρευμένες βλέννες και τα φλέγματα. Ταυτόχρονα, διατηρεί τον οργανισμό σου ενυδατωμένο, αν δυσκολεύεσαι να τρέφεσαι κανονικά ή εάν κάνεις εμετούς και διάρροιες.

Πέρα από το νερό, για να παραμείνεις ενυδατωμένη τις ημέρες που είσαι άρρωστη μπορείς να φροντίζεις να καταναλώνεις:

  • Τσάι
  • Φυσικούς χυμούς
  • Σούπες
  • Φρούτα και λαχανικά

Ξεκουράσου

Είναι σημαντικό, ακόμη κι αν η ρουτίνα σου είναι πολύ απαιτητική, να βρίσκεις έστω και λίγο χρόνο για ξεκούραση, ώστε να ο οργανισμός σου να μην ξεμείνει από ενέργεια και δυνάμεις. Ο ύπνος μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού σου συστήματος, και αυτό με τη σειρά του θα έχει ως αποτέλεσμα να αντιμετωπιστεί γρηγορότερα η ίωση. Καλό είναι να αναβάλεις όσα έχεις στο πρόγραμμά σου και να θέσεις σε προτεραιότητα τον ύπνο και την ξεκούραση, μέχρι να αισθανθείς εντελώς καλά.

Αιθέρια έλαια

Κάποια αιθέρια έλαια μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά τον οργανισμό σου να καταπολεμήσει ιούς και βακτήρια. Μία έρευνα, μάλιστα, έχει αποδείξει ότι το έλαιο τεϊόδεντρου βοηθά στην καταπολέμηση του ιού της γρίπης επιβραδύνοντας ή σταματώντας τον ρυθμό πολλαπλασιασμού του.

Είσπνευσε ατμό

Πιθανόν να γνωρίζεις και από το skincare routine σου ότι η εισπνοή ατμού από μια ζεστή κατσαρόλα με νερό μπορεί να καταπραΰνει τη μύτη, τα ιγμόρεια, το λαιμό και τους πνεύμονές σου. Η ατμοθεραπεία χρησιμοποιεί υδρατμούς για να βοηθήσει στη χαλάρωση της βλεννώδους συμφόρησης, ενώ παράλληλα ο ζεστός υγρός αέρας μπορεί επίσης να ανακουφίσει από το πρήξιμο στη μύτη και τους πνεύμονες. Η εισπνοή ατμού μπορεί να βοηθήσει στην καταπράυνση του ξηρού βήχα, της ερεθισμένης μύτης και του σφιξίματος στο στήθος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ