Αν αναζητάτε μια λαχταριστή, γρήγορη και εύκολη λύση για όλες τις ώρες της ημέρας, η τυρόπιτα στο τηγάνι από την αγαπημένη μαγείρισσα Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι ό,τι πρέπει! Με ελάχιστα υλικά που όλοι έχουμε στην κουζίνα μας και χωρίς φούρνο, αυτή η συνταγή υπόσχεται νοστιμιά, ευκολία και σπιτική θαλπωρή μέσα σε λίγα μόλις λεπτά.Unmute

Είτε για πρωινό, σνακ ή ένα ελαφρύ γεύμα, η συγκεκριμένη τυρόπιτα θα γίνει σίγουρα μία από τις αγαπημένες σας.

Τα υλικά που θα χρειαστείς για την τυρόπιτα

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο για τη γέμιση
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο για τα φύλλα
  • 1 αυγό μεγάλο
  • 1/3 φλ. γάλα
  • 200 gr φέτα μαλακή σε τρίμματα
  • Λίγο pιπέρι
  • 5 φύλλα κρούστας

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αυγό, με το γάλα και το ελαιόλαδο(3 κ.σ.).
  2. Προσθέτουμε τη φέτα και λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε.
  3. Ανοίγουμε τη συσκευασία και κόβουμε τα φύλλα κρούστας στη μέση.
  4. Λαδώνουμε ένα τηγάνι 24 εκ. και στρώνουμε ακτινωτά 3 κομμάτια φύλλου.
  5. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και στρώνουμε τσαλακωτά 2 κομμάτια φύλλου.
  6. Απλώνουμε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.
  7. Καλύπτουμε με 3 κομμάτια φύλλου, ραντίζοντας ενδιάμεσα με λίγο ελαιόλαδο.
  8. Γυρνάμε τις άκρες που περισσεύουν περιμετρικά πάνω στη πίτα.
  9. Ραντίζουμε με σταγόνες ελαιόλαδο και καλύπτουμε με τα 2 τελευταία κομμάτια φύλλου.
  10. Λαδώνουμε πολύ καλά την επιφάνεια της πίτας με το πινέλο.
  11. Μεταφέρουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να σιγοψηθεί η κάτω πλευρά της πίτας γύρω στα 7-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα. Προσέχουμε την ένταση της εστίας για να μην καεί το φύλλο.
  12. Αναποδογυρίζουμε την πίτα με τη βοήθεια ενός πιάτου και την αφήνουμε να ροδίσει και από την άλλη πλευρά. Μόλις ροδίσει σωστά, γίνεται πολύ τραγανή.
  13. Βγάζουμε την τυρόπιτα σε ένα ξύλο κοπής και την αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά. Την κόβουμε σε 4 κομμάτια και την απολαμβάνου με όσο είναι ακόμη ζεστή.

Πηγή: Oroskopos.gr

    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

    Ακολουθήστε το HELLO σε και !
    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ