Αλήθεια, έχεις αναρωτηθεί ποτέ πώς λειτουργεί η καφεΐνη στον οργανισμό σου και πόση ώρα διαρκεί η δράση της; Οι επιπτώσεις της είναι αρκετά περίπλοκες καθώς οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν ακριβώς τον τρόπο λειτουργία της.

Η καφεΐνη είναι μια φυσική ουσία που βρίσκεται κυρίως στον καφέ, στα φύλλα τσαγιού και το κακάο. Η καφεΐνη θεωρείται διεγερτικό. Ορισμένοι άνθρωποι αναφέρουν ότι είναι σε εγρήγορση και γεμάτοι ενέργεια μετά την κατανάλωσή της, ενώ άλλοι νιώθουν νευρικότητα και άγχος.

Πόσο διαρκεί η καφεΐνη;

Το χρονικό διάστημα που χρειάζεται για να μειωθεί στο μισό η ποσότητα της καφεΐνης, είναι μεταξύ 4-6 ωρών. Έτσι, ακόμη κι αν νιώθεις ότι οι επιδράσεις αρχίζουν να μειώνονται λόγω της μειωμένης δόσης, εξακολουθεί να υπάρχει ορισμένη ποσότητα καφεΐνης στον οργανισμό σου.

Για αυτόν τον λόγο μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς το βράδυ, ακόμα κι αν η κατανάλωση καφεΐνης έγινε νωρίτερα μέσα στην ημέρα. Για άλλους, η ποσότητα αυτή δεν είναι επαρκής για να έχει διεγερτική δράση. Εξαρτάται από το κάθε άτομο ξεχωριστά.

Πηγή: jenny.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ