Ο κοροναϊός απειλεί τους πάντες, αλλά η χρήση μάσκας, όπως αποδεικνύεται από νέα αποκαλυπτική έρευνα, μπορεί κυριολεκτικά να τον σταματήσει σε μεγάλο βαθμό.

Όπως μετέδωσε και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ένας θετικός φορέας του ιού με την παραλλαγή Όμικρον που δεν φοράει μάσκα, θα κολλήσει κάποιον άλλο που, επίσης, δεν φορά μάσκα σε 15 λεπτά.

Σε 20 λεπτά θα μεταδώσει τον ιό σε κάποιον που φοράει πάνινη μάσκα. Σε μισή ώρα σε κάποιον που φοράει χειρουργική μάσκα.Αν ο πολίτης που έχει μολυνθεί φοράει πάνινη μάσκα, τότε θα κολλήσει κοροναϊό κάποιον που δεν φοράει μάσκα σε 20 λεπτά, κάποιον που επίσης φοράει πάνινη μάσκα σε 27 λεπτά, ενώ αν ο πολίτης που είναι απέναντί του, φοράει χειρουργική μάσκα θα του «περάσει» τον ιό σε 40 λεπτά.

Αν, όμως, ο πολίτης που νοσεί φοράει πάνινη μάσκα και ο άλλος φοράει μάσκα KN95, τότε θα χρειαστούν 3,3 ώρες για να κολλήσει Covid-19.

Αν ο άνθρωπος που νοσεί φοράει χειρουργική μάσκα, τότε κολλάει κάποιον που δεν φοράει μάσκα σε 30 λεπτά, κάποιον που φοράει πάνινη μάσκα σε 40 λεπτά, ενώ αν και ο απέναντί του φοράει επίσης χειρουργική μάσκα, τότε ο ιός χρειάζεται μια ώρα για να μεταδοθεί.

Αν ο άνθρωπος, ο οποίος βρίσκεται απέναντι από τον νοσούντα που φοράει χειρουργική μάσκα, φοράει KN95, τότε ο ιός χρειάζεται 5 ώρες για να μεταδοθεί.

Τι συμβαίνει όταν ο φορέας του ιού φοράει ΚΝ95; Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Θα κολλήσει σε 2,5 ώρες αυτόν που δεν φοράει μάσκα, σε 3,3 ώρες αυτόν που φοράει πάνινη μάσκα, σε 5 ώρες αυτόν που φοράει χειρουργική μάσκα και σε 25 ολόκληρες ώρες κάποιον που, επίσης, φοράει μάσκα ΚΝ95.

Πηγή: newpistol.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ