Κυρία Παττίχη, μετά από μια σειρά συζητήσεων, ας μιλήσουμε για τους άνδρες σχετικά με την Ιατρική Αισθητική. Αλήθεια, θεωρείτε ότι υπάρχει ταμπού και τι θα λέγατε στους άνδρες που θέλουν να σας επισκεφτούν;

Στην κλινική μας ένα μεγάλο ποσοστό των ασθενών / πελατών μας είναι άντρες και μάλιστα όλων των ηλικιών. Οι περισσότεροι θέλουν να μειώσουν ή να προλάβουν τα σημάδια του χρόνου στο πρόσωπο, στο σώμα αλλά και στα μαλλιά.

Στην Κύπρο δυστυχώς υπάρχουν ακόμα κάποια ταμπού όσον αφορά την αντρική ιατρική αισθητική, αλλά βλέπω πώς σιγά σιγά αρχίζουν να αλλάζουν τα πρότυπα αντρικής ομορφιάς έτσι ώστε να γίνεται πιό «αποδεκτό» για τους άντρες να παραδεκτούν ότι περιποιούνται τον εαυτό τους. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, social media, και οι διάφοροι celebrities έχουν βοηθήσει στο να αρχίσουν οι άντρες να σκέφτονται και να νοιώθουν πιο άνετα να συζητούν για τις επεμβατικές και μη επεμβατικές επιλογές που υπάρχουν τώρα.

Η τεχνολογία στην ιατρική αισθητική έχει εξελιχθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια, έτσι που μπορούμε εύκολα να πετύχουμε όμορφα και φυσικά αποτελέσματα με μικρό ή και καθόλου πόνο και χρόνο αποθεραπείας.

Μια αναζωογονημένη έκδοση του εαυτού μας μπορεί να μας χαρίσει περισσότερη αυτοπεποίθηση τόσο στην προσωπική μας ζωή όσο και στην επαγγελματική μας σταδιοδρομία. Μάλιστα σε πολλές χώρες είναι πολύ διαδεδομένη η ιατρική αισθητική ή ακόμα και η χειρουργική προσέγγιση για να αυξηθούν οι πιθανότητες εύρεσης δουλειάς ή promotion.

 Έτσι η ιατρική αισθητική ολοένα και κερδίζει έδαφος στον αντρικό πληθυσμό παγκόσμια και υπολογίζεται ότι μέχρι το 2024 θα ξοδευτούν μέχρι και 81 τρισεκατομμύρια ευρώ στον τομέα αυτό.

Θα ήθελα να μου αναφέρετε αλλά και να μου αναλύσετε όλες τις υπηρεσίες που μπορείτε να προσφέρετε για έναν άνδρα και τί μπορεί να καταφέρει μέσα από τις επισκέψεις σε εσάς;

Επιδερμική σύσφιξη

Το χαλαρό δέρμα τόσο σε άντρες όσο και γυναίκες είναι ένα σύνηθες φαινόμενο. Με την πάροδο του χρόνου, το ανθρώπινο δέρμα χάνει την ελαστικότητα και χαλαρώνει. Όλες οι νέες θεραπείες σώματος που έχουμε πλέον στη διάθεση μας στοχεύουν στην σύσφιξη, δηλαδή στο να σμιλεύσουν το σώμα μας σε εκείνες τις επιθυμητές διαστάσεις που η υγεία μας απαιτεί και οι καιροί προστάζουν.

Μυϊκή σύσφιξη

Η μυϊκή σύσφιξη αποτελεί διακαή πόθο κάθε άντρα που θέλει να δει το σώμα του να μεταμορφώνεται, αλλά και αρκετών ανδρών οι οποίοι έχασαν πολλά κιλά σε δίαιτες και θέλουν να τονώσουν την μυϊκότητα τους.

Μείωση τοπικού λίπους, love handles και saddlebags

Το τοπικό πάχος προκύπτει από την ανώμαλη και υπερβολική εναπόθεση λίπους σε σημεία του σώματος από τα οποία είναι δύσκολη η απώλεια του. Όταν το τοπικό πάχος παρά τη σωστή διατροφή και την άσκηση επιμένει, κρίνεται απαραίτητη η συνδρομή πιο αποτελεσματικών μεθόδων – θεραπειών.

Στυτική δυσλειτουργία και ακράτεια

Η στυτική δυσλειτουργία και η ακράτεια ούρων είναι δύο βασανιστικά προβλήματα και επηρεάζουν σημαντικά την ποιότητα ζωής ενός άντρα, αλλά δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ένα ακόμα σύμπτωμα της προχωρημένης ηλικίας καθώς μπορεί να είναι θεραπεύσιμη σε κάθε ηλικία.

Αποτρίχωση

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αποτρίχωση και για τα καινούργια μέσα που χρησιμοποιούνται για την πραγματοποίηση της. Η απομάκρυνση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας δεν βασανίζει αποκλειστικά τις γυναίκες καθώς και οι άντρες παίρνουν μέρος στο θέμα αυτό.

Θεραπεία τριχόπτωσης και ενδυνάμωσης μαλλιών

Είναι σημαντικό να προνοήσουμε για την υγεία των μαλλιών μας όσο είναι νωρίς, οπότε και τα αποτελέσματα μπορούν να είναι άμεσα και το πρόβλημα 100% αναστρέψιμο.

Βαθύς καθαρισμός προσώπου

Ένας βαθύς καθαρισμός αποτελεί συνήθως το πρώτο βήμα σε ένα πλάνο θεραπειών. Ένα καθαρό και λαμπερό πρόσωπο είναι πάντα επιθυμητό τόσο στις γυναίκες όσο και στους άντρες.

Θεραπεία ακμής και ουλών ακμής

H ακμή είναι πολύ συχνή κατά την εφηβεία, επηρεάζοντας το 80% των νέων. Μπορεί να επηρεάσει και ενήλικες τόσο στους άνδρες όσο και τις γυναίκες λαμβάνοντας άλλες συγκεκριμένες μορφές σε αυτή την περίπτωση. Η θεραπεία της ακμής στο πρώιμο στάδιο της βοηθά στο να μην δημιουργηθούν μόνιμες ουλές. Όταν αυτές δημιουργηθούν είναι πολύ δύσκολο να εξαφανιστούν. Η θεραπεία μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση τους μέχρι και 50-70%.

Θεραπεία για λιπαρότητα δέρματος και πόρων

Τα άτομα με μεικτό ή λιπαρό δέρμα έχουν προβλήματα με την ποσότητα και την ποιότητα του σμήγματος, πράγμα που σημαίνει ότι το δέρμα τους είναι πιο πιθανό να έχει σπυράκια και άλλες ατέλειες. Κατά μέσο όρο, οι άνδρες έχουν μεγαλύτερους και πιο έντονους πόρους από τις γυναίκες.

Αφαίρεση σπίλων, υπερμελαγχρώσεων και κρεατοελιών

Οι σπίλοι μπορούν να εμφανιστούν σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος και του προσώπου, ωστόσο είναι πιο συχνοί στα μέρη του σώματος που βρίσκονται πιο συχνά εκτεθειμένα στον ήλιο. Η αφαίρεση σπίλου μπορεί να κριθεί απαραίτητη τόσο για ιατρικούς όσο και για αισθητικούς λόγους. Παλιά, τις υπερμελαγχρώσεις τις θεωρούσαμε αναπόφευκτη συνέπεια της γήρανσης του δέρματος, αλλά σήμερα μπορούμε να μειώσουμε την ένταση αυτών με διάφορες θεραπείες.

Οι θεραπείες οι οποίες θα ακολουθηθούν θα έχουν επίδραση στην καθημερινότητά μας; Μέχρι να δούμε αποτελέσματα.

Οι περισσότερες θεραπείες μας έχουν ελάχιστο ή και καθόλου χρόνο αποθεραπείας και έτσι δεν χρειάζεται καμία αλλαγή στην καθημερινότητα μας. Είναι βέβαια σημαντικό ο ασθενής να ακολουθεί πιστά τις οδηγίες αποθεραπείας για καλύτερο αποτέλεσμα.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα πρακτική, είναι και η αντιμετώπιση της τριχόπτωσης. Ποια είναι η μέθοδος που ακολουθείτε  και ποια τα βήματα που ακολουθείτε;

Η τριχόπτωση και η αλοπεκία προβληματίζει τόσο τους άντρες όσο και τις γυναίκες. Στην κλινική μας βλέπουμε όλο και περισσότερα άτομα που μετά από νόσηση COVID-19 έχουν αυξημένη τριχόπτωση.

Στην κλινική μας προσφέρουμε μια γκάμα από προηγμένες θεραπείες για ανδρογενή τριχόπτωση και για θρέψη του τριχωτού της κεφαλής. Η επιλογή της θεραπείας για το κάθε άτομο γίνεται μετά από συνεδρία και τριχοσκόπηση με τη γιατρό.

Θεραπεία με πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια (PRP)

Το PRP (Platelet Rich Plasma ή Πλάσμα Πλούσιο σε Αιμοπετάλια) παρασκευάζεται από το αίμα του ίδιου του ασθενούς. Τα αιμοπετάλια αποτελούν ένα από τα τρία κυτταρικά στοιχεία του αίματος (τα άλλα είναι τα ερυθρά και τα λευκά αιμοσφαίρια). Περιέχουν πολύτιμες ουσίες (αυξητικούς παράγοντες) που όταν απελευθερωθούν βοηθούν στον πολλαπλασιασμό των κυττάρων και στην τοπική αναγέννηση των μαλλιών. Η θεραπεία γίνεται ως ακολούθως: Αφού ληφθεί λίγο αίμα από τον ασθενή στη συνέχεια τοποθετείται σε μια φυγόκεντρο (μια μηχανή που περιστρέφεται με υψηλή ταχύτητα) για να διαχωρίσει τους διαφορετικούς τύπους κυττάρων αίματος και να παραχθεί το πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια. Ακολούθως ενεργοποιούνται τα αιμοπετάλια και τοποθετούνται στα σημεία που χρειάζονται. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα αυτής της θεραπείας είναι ότι είναι αυτόλογη, δηλαδή χρησιμοποιούμε τους αυξητικούς παράγοντες του ίδιου του ασθενούς από το αίμα του και έτσι δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης ασθένειας.

Μεσοθεραπεία με ή χωρίς βελόνες

Χρησιμοποιούμε επίσης τεχνολογίες JETPEEL® και MESOSKIN μεσοθεραπεία χωρίς βελόνες για γρήγορη, μη-επεμβατική διαδερμική έγχυση ειδικών κοκτέιλ ή PRP για αντιμετώπιση της τριχόπτωσης και θρέψη του τριχωτού της κεφαλής. Στην κλινική μας χρησιμοποιούμε μια ποικιλία αυξητικών παραγόντων, καθώς και κοκτέιλ βιταμινών και θρεπτικών συστατικών που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την ενίσχυση της ανάπτυξης της τρίχας των μαλλιών.

Λέιζερ κράνος

Συνδυάζουμε επίσης τις θεραπείες μας με ένα από τα πιο ισχυρά και τεχνολογικά προηγμένα λέιζερ κράνη ανάπτυξης τριχών, το Theradome, το οποίο αναπτύχθηκε από πρώην επιστήμονα της NASA Αμερικής. Το κράνος λέιζερ Theradome διεγείρει τα αδύναμα θυλάκια των τριχών και βοηθά στην ανάπτυξη και διατήρηση υγιών μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής.

Ενδοφλέβιοι οροί

Ο συχνά πολυάσχολος τρόπος ζωής μας μπορεί να μας κάνει να αισθανόμαστε κουρασμένοι και εξαντλημένοι παρά τη λήψη συμπληρωμάτων βιταμινών από το στόμα. Το στρες αυτό μπορεί ακόμα να οδηγήσει στην τριχόπτωση. Οι ενδοφλέβιες εγχύσεις μας παρέχουν απευθείας στο αίμα τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε περισσότερο για τη θρέψη και αναζωογόνηση των μαλλιών.

Τα αποτελέσματα εξαρτώνται από το πόσο γρήγορα μπορεί να γίνει η αναγέννηση της τρίχας και των ιστών, ανάλογα με τη φυσική κατάσταση του ατόμου που λαμβάνει τη θεραπεία. Το κύριο όφελος είναι ότι οι ασθενείς μπορούν να δουν μια σημαντική βελτίωση της ποιότητας της τρίχας των μαλλιών και μείωση της τριχόπτωσης.

Οι νέοι αναγνώστες μας είμαι σίγουρος ότι θέλουν να μάθουν για τις υπηρεσίες που παρέχετε για την ακμή.

Η ακμή είναι μια δερματική πάθηση που επηρεάζει όχι μόνο έφηβους αλλά και πιό μεγαλούς άντρες και γυναίκες. Είναι επακόλουθο του φόρτου των βακτηρίων της επιδερμίδας και του εγκλωβισμού του σμήγματος και των νεκρών κυττάρων του δέρματος στους πόρους, και μπορεί να οφείλεται ή να επηρεάζεται από ορμονικές διαταραχές. Στην ήπια της μορφή η ακμή χαρακτηρίζεται από φαγέσωρες ανοικτούς (μαύρα στίγματα) ή κλειστούς (άσπρα σπυριά που περιέχουν πύον), ενώ στις πιό σοβαρές μορφές βλέπουμε φλεγμονώδεις κύστες στο δέρμα. Παρουσιάζονται κυρίως στα λιπαρά σημεία του δέρματος όπως στο πρόσωπο, το στήθος, οι ώμοι και η πλάτη.

Στυτική δυσλειτουργία! Ένα φαινόμενο που πολλοί άνδρες δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν και να πάνε σε μια ειδικό. Θέλω να μου αναφέρετε πως προσεγγίζετε επιστημονικά και με ποιες μεθόδους την συγκεκριμένη πρακτική. Και από ψυχολογικής πλευράς, γιατί καταλαβαίνετε ότι σε αρχικό επίπεδο κάποιοι θα έχουν ενδοιασμούς.

Στυτική δεισλειτουργία αναφέρεται στην αδυναμία ενός άντρα να πετύχει ή να διατηρήσει καλή ή σκληρή στύση πρίν την ολοκλήρωση της εκσπερμάτωσης, και διαφέρει από την σεξουαλική δυσλειτουργία, η οποία περιλαμβάνει ευρύτερα διαταραχές της ερωτικής επιθυμίας, της εκσπερμάτωσης, του οργασμού και της ικανοποίησης. Η στυτική δεισλειτουργία μπορεί να επηρεάσει άντρες όλων των ηλικιών, ακόμα και νεαρούς. Στους άντρες άνω των 50-55 τα αίτια είναι συνήθως προβλήματα διαβήτη, νευρολογικά ή ορμονικά προβλήματα, η υψηλή αρτηριακή πίεση, ανωμαλίες στην αρτηριακή και φλεβική ροή του αίματος, η προχωρημένη ηλικία, παθήσεις του προστάτη και η προστατεκτομή.  Άλλες οργανικές αιτίες συμπεριλαμβάνουν τη μακροχρόνια επίδραση εξωγενών ουσιών (π.χ. αλκοόλ, ηρωίνη, κάπνισμα, μαριχουάνα). Στούς νεαρούς τα ανασταλτικά αίτια είναι συνήθως ψυχολογικά π.χ. άγχος επίδοσης και φόβος της αποτυχίας, κατάθλιψη, ανασφάλεια, προσωπικό ή επαγγελματικό άγχος, κούραση, προβλήματα στη σχέση κ.τ.λ.

Μέχρι την ηλικία των 50 ετών, 4% των αντρών εμφανίζει ολική αδυναμία επίτευξης στύσης, μέχρι τα 60 το 17%, ενώ στους άντρες άνω των 75 χρονών το ποσοστό αυξάνεται στο 47%.

Στην κλινική μας προσφέρουμε το TeslaFormer / TeslaChair Functional Magnetic Stimulation για θεραπεία στυτικής δυσλειτουργίας σε άτομα που εμπίπτουν στα κατάλληλα περιστατικά. Αυτή η κλινικά αποδεδειγμένη θεραπεία (*) βασίζεται στο νόμο του Faraday και δημιουργεί ένα μαγνητικό πεδίο που με τη σειρά του δημιουργεί ένα ηλεκτρικό πεδίο που ενεργοποιεί το σηραγγώδες νεύρο (cavernous nerve) για να επιτευχθεί η στύση. Ενεργοποιούνται επίσης οι μύες της πυελού που συγκρατούν τα όργανα της περιοχής (π.χ. κύστη, προστάτης, ορθό) και που παίζουν ρόλο στην ούρηση, αφόδευση και σεξουαλική ζωή, καθώς και άλλα κινητικά νεύρα της περιοχής π.χ. το ραχιαίο νεύρο. Αυξάνεται επίσης η πρόσληψη οξυγόνου από τα κύτταρα και ενισχύεται η κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή, και όλα αυτά βοηθούν περαιτέρω στην επίτευξη της στύσης. Το TeslaFormer / TeslaChair βοηθά επίσης και για θεραπεία ακράτειας ούρων τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες.

Η θεραπεία με το TeslaFormer / TeslaChair Functional Magnetic Stimulation έχει πολλά πλεονεκτήματα – είναι μη επεμβατική, άνετη, ανώδυνη και χωρίς παρενέργειες, δεν χρειάζεται χρόνος αποθεραπείας και δεν χρειάζεται να αφαιρεθούν τα ρούχα. Έτσι είναι κατάλληλη ακόμη και για τους πιο ντροπαλούς.

Προσαρμοσμένο από https://www.santishealth.org/prostatecancerinformationcentre/takingviagrabeforeaprostatectomy/cavernosalnervespenisprostate/

Η ομορφιά από ότι καταλαβαίνω μπορεί να υμνηθεί και για το ανδρικό φύλο από ότι παρατηρώ από το έργο και την δουλειά σας. Ποια θεωρείτε ότι είναι τα μεγαλύτερα σας επιτεύγματα με άνδρες επισκέπτες;

Ένα από τα μεγαλύτερα μου επιτεύγματα είναι να βλέπω το πόσο μια θεραπεία μπορεί να αλλάξει την διάθεση και να αυξήσει την αυτοπεποίθηση κάποιου ατόμου.

Πολλά άτομα ενοχλούνται από τις ρυτίδες και την πλαδαρότητα του  δέρματος που έρχονται με την ηλικία. Τα προβλήματα αυτά οφείλονται στην απώλεια λιπώδους ιστού από τα επιφανειακά στρώματα του δέρματος. Το δέρμα επίσης στεγνώνει έτσι ώστε το πρόσωπο να χάνει την νεανική λεία του επιφάνεια. Ο αριθμός και το μέγεθος των κηλίδων και των μαύρων κηλίδων στο πρόσωπο αυξάνονται επίσης. Η απώλεια μαλλιών γίνεται πιο αισθητή.

Στην κλινική μας μπορούμε να βοηθήσουμε αυτά τα άτομα με μη-επεμβατικές θεραπείες να επανακτήσουν λίγη από τη χαμένη τους νιότη και την αυτοπεποίθηση τους.

Βλέπουμε επίσης πολλούς ασθενείς με βλεφαρόπτωση, δηλαδή πτώση του ενός ή και των δύο άνω βλεφάρων σε σημείο που να καλύπτεται ένα μέρος του ματιού. Εδώ δεν μιλάμε πια για αισθητική δυσλειτουργια αλλά για καθαρά λειτουργικό πρόβλημα αφού εμποδίζεται η όραση αυξάνοντας τον κίνδυνο πτώσης. Στην κλινική μας προσφέρουμε αναίμακτη βλεφαροπλαστική με το αυθεντικό Plexr Plus® Soft Surgery®, με το οποίο αφαιρούμε αναίμακτα και ανώδυνα το περίσσιο δέρμα χωρίς να χρειάζεται τομή ή ραφές.

Για περισσότερες πληροφορίες, τηλεφωνήστε στο 25347347 / 99806868 ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.drpattichis.com  / www.ananeosis.com.cy για ένα ραντεβού με τη γιατρό μας Δρ Κατερίνα Παττίχη MBBS BSc MSc PhD PgCert FIBMS με εξειδίκευση στην Ιατρική Αισθητική και Γεροντολογία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ