Η Amgen Hellas διοργάνωσε την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019, εκδήλωση με θέμα την παρουσίαση του Προγράμματος Υποστήριξης Ασθενών «for my SKIN». Στα πλαίσια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε αναλυτικά το πρόγραμμα, που αποτελεί δημιουργία της Amgen Hellas με την ευγενική υποστήριξη της La Roche-Posay και περιλαμβάνει δράσεις που έχουν σαν στόχο την ανακούφιση των ασθενών που λαμβάνουν θεραπεία για το μεταστατικό καρκίνο του παχέος εντέρου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Amgen Hellas στο Μαρούσι.

Οι δύο εταιρίες, δημιούργησαν και υποστήριξαν ένα πρόγραμμα για την αντιμετώπιση των δερματικών αντιδράσεων θέλοντας να απαλύνουν τα δερματικά συμπτώματα που προκαλούνται από τη θεραπεία με στοχευμένους παράγοντες, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα ζωής των ασθενών.
Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού προσφέρεται στους ασθενείς η δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν προϊόντα υψηλής ποιότητας, τα οποία δεν αποζημιώνονται από το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ακόμη και για τούς ογκολογικούς ασθενείς.

Το Πρόγραμμα “for my SKIN” παρουσιάστηκε στο 25ο Ελληνικό Συνέδριο Κλινικής Ογκολογίας, τον περασμένο Απρίλιο και αποδεικνύει έμπρακτα την δέσμευση τόσο της Amgen Hellas όσο και της La Roche-Posay στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ογκολογικών ασθενών.

Ο Γενικός Διευθυντής της Amgen Hellas, Γιώργος Τουσίμης, δήλωσε: «Προσηλωμένοι στον στόχο μας να βελτιώνουμε τη ζωή των ασθενών που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες, υλοποιούμε με την ευγενική υποστήριξη της La Roche – Posay, το πρωτοποριακό πρόγραμμα “For My Skin”. Μέσω του προγράμματος “For My Skin” προσφέρουμε σε ασθενείς υπό θεραπεία για τον καρκίνο του παχέος εντέρου τη δυνατότητα να βελτιώσουν την καθημερινότητα τους, αποκτώντας πρόσβαση χωρίς κανένα κόστος σε επιλεγμένα δερματολογικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, τα οποία δεν αποζημιώνονται από το Εθνικό Σύστημα Υγείας»

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων στελέχη της La Roche-Posay καθώς και ο Γενικός Διευθυντής κος Σπύρος Αρβανιτάκης ο οποίος δήλωσε σχετικά με το πρόγραμμα: «Οι θεραπείες κατά του καρκίνου έχουν πολλαπλές επιπτώσεις στο δέρμα. Γι’ αυτό τον λόγο, τα Δερματολογικά Εργαστήρια La Roche-Posay έχουν δεσμευτεί να φροντίσουν το δέρμα των ασθενών με καρκίνο, να περιορίσουν ή να επιβραδύνουν τις όποιες  ανεπιθύμητες ενέργειες και να βελτιώσουν την καθημερινότητα των ασθενών τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά τις θεραπείες. Είμαστε ευτυχείς που μέσω της στενής συνεργασία μας με την Amgen προσφέρουμε στους ασθενείς με μεταστατικό καρκίνο του παχέος εντέρου μια πολύτιμη βοήθεια για τον περιορισμό των ανεπιθύμητων ενεργειών και τη βελτίωση της ζωής τους»

Σχετικά με την Amgen
Η Amgen, παραμένοντας πιστή στη δέσμευσή της να αξιοποιεί στο έπακρο τη δυναμική της βιοτεχνολογίας, διερευνώντας τα πολύπλοκα μονοπάτια της νόσου στους ασθενείς που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες, εστιάζεται στην ανακάλυψη, την ανάπτυξη, την παραγωγή και διάθεση καινοτόμων θεραπειών. Η προσέγγιση αυτή, με γνώμονα τη χρήση εργαλείων όπως η προηγμένη ανθρώπινη γενετική, στοχεύει στη διαλεύκανση της πολυπλοκότητας της νόσου και την κατανόηση των βασικών αρχών της ανθρώπινης βιολογίας.

Η Amgen, επικεντρώνεται σε θεραπευτικές περιοχές όπου εντοπίζεται ακάλυπτη ιατρική ανάγκη, αξιοποιώντας την πολύχρονη εξειδίκευση και βαθιά γνώση της παραγωγής βιολογικών φαρμάκων προς όφελος της βελτίωσης της ζωής των ασθενών. Πρωτοπόρος στο χώρο της βιοτεχνολογίας και της έρευνας από το 1980, η Amgen είναι σήμερα μια από τις ηγέτιδες ανεξάρτητες εταιρείες βιοτεχνολογίας παγκοσμίως, με θεραπείες που έχουν βοηθήσει εκατομμύρια ασθενείς σε όλο τον κόσμο, αναπτύσσοντας παράλληλα ένα από τα πιο πρωτοποριακά χαρτοφυλάκια νέων μορίων στη βιοφαρμακευτική βιομηχανία με δυναμική να οδηγήσουν σε νέες, επαναστατικές θεραπευτικές προσεγγίσεις στην μελλοντική αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες www.amgen.gr

Σχετικά με τη La Roche-Posay, για τους ασθενείς με καρκίνο
To Ιαματικό Κέντρο La Roche-Posay στη Γαλλία, πρωτοπορεί στη φροντίδα ασθενών που λαμβάνουν θεραπεία για τον καρκίνο, προσφέροντας ανακουφιστικές θεραπείες που αποκαθιστούν την άνεση και την αυτοπεποίθησή τους. Επίσης η La Roche-Posay συγκέντρωσε μια ομάδα εργασίας αποτελούμενη από εξειδικευμένους δερματολόγους και ογκολόγους, γνωστή ως ESKIMO – European SKIn Management in Oncology, η οποία έχει αναλύσει και εντοπίσει τις διάφορες ανεπιθύμητες ενέργειες των θεραπειών και στόχος της είναι να παρέχει συστάσεις σχετικά με τα κατάλληλη φροντίδα του δέρματος των ασθενών. Τέλος, η Ελληνική ιστοσελίδα της La Roche-Posay www.larocheposay.gr αναπτύσσει περιεχόμενο που απευθύνεται στους ογκολογικούς ασθενείς και στόχο έχει την ενημέρωση για τις ανεπιθύμητες ενέργειες που προκαλούν στο δέρμα οι θεραπείες κατά του καρκίνου, την παροχή συμβουλών αποκατάστασης της επιδερμίδας μετά την ολοκλήρωση των θεραπειών καθώς και προσωπικές μαρτυρίες και συμβουλές για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ασθενών.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ