Μετά τις γιορτές χρειαζόμαστε μια αποτοξίνωση, και συνήθως την ξεκινάμε μετά την Πρωτοχρονιά. Όσο φάγαμε, φάγαμε και τώρα πρέπει να μπούμε σε μια σειρά, καθώς έρχεται και καλοκαιράκι.

Υπάρχουν αρκετά βότανα, τα οποία βοηθούν στην απώλεια βάρους. Ευτυχώς, στη χώρα μας έχουμε πάρα πολλά βότανα, τα οποία μπορούμε να καταναλώσουμε και ως ρόφημα αντί για καφέ.

Παρακάτω, θα δούμε 4 από τα βότανα που θα μας βοηθήσουμε να φτάσουμε στο στόχο μας.

Ρίγανη

Μπορεί να την είχατε συνηθίσει μόνο στα φαγητά της, αλλά τώρα είναι ευκαιρία να την απολαύσετε ως ρόφημα. Η ρίγανη είναι ένα θαυματουργό βότανο που βοηθάει στο αδυνάτισμα λόγω των ισχυρών αντιοξειδωτικών που διαθέτει. Επίσης, βοηθάει στην εύρυθμη λειτουργία του πεπτικού συστήματος ενώ παράλληλα αυξάνει τα επίπεδα της σεροτονίνης που αποτελεί ορμόνη της ευτυχίας.

Φασκόμηλο

Έχει τέλεια γεύση και μυρωδιά μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, την πίεση και το στρες, ενώ συμβάλει και στην μείωση του βάρους, κυρίως γύρω από την περιοχή της κοιλιάς.

Δυόσμος

Ο δυόσμος εκτός από τα κεφτεδάκια και το mojito, πίνεται και ως ρόφημα, και μάλιστα είναι αποτελεσματικός στην καύση λίπους. Ο δυόσμος είναι ένα βότανο που έχει την ικανότητα να μειώνει τα υψηλά επίπεδα των οιστρογόνων που αποθηκεύονται στο σώμα.

Μέντα

Η μέντα είναι θαυματουργεί και έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό μας. Βοηθάει στη ναυτία και στις διαταραχές του πεπτικού συστήματος. Επίσης, είναι ένα από τα καλύτερα ροφήματα για την απώλεια βάρους αφού διώχνει τις τοξίνες και καταπολεμά την κατακράτηση υγρών. Παράλληλα μειώνει το στρες που είναι βασικός παράγοντας παχυσαρκίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ