Παγωτό ξυλάκι με 3 μόνο υλικά!

Δροσερό σαν frozen yoghurt & φανταστικό! Μπορείς να του δώσεις ότι χρώμα θες από το φρούτο που θα επιλέξεις!

Πώς να φτιάξεις το παγωτό

Υλικά

  • 250 gr μύρτιλα φρέσκα ή κατεψυγμένα
  • 350 gr στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κ.σ. μέλι ή άλλο γλυκαντικό

Εκτέλεση

  • Ρίχνουμε τα μύρτιλα σε ένα τηγάνι και τα μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά.
  • Τα πιέζουμε με κουτάλα ή πιρούνι ώστε να σπάσουν και να αρχίσουν να βγάζουν τους χυμούς τους.
  • Κρατάμε μερικά φρούτα χωρίς να λιώσουν τελείως, απλά τα σπάμε.
  • Ρίχνουμε το μέλι και ανακατεύουμε απαλά. Μόλις τα φρούτα πάρουν έντονο χρώμα, βαθύ μοβ, σε 6-7 λεπτά περίπου, τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι με 1-2 κ.σ. νερό ή γάλα, ώστε να αραιώσει τελείως και να γίνει πιο ρευστό (να πέφτει από το κουτάλι).
  • Προσθέτουμε τα κρύα πλέον μύρτιλα στο αραιό γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά. Αν θέλουμε να γίνουν δίχρωμα τα παγωτά, δεν τα ανακατεύουμε πολύ, ίσα να σχηματιστούν μοβ νερά μέσα στο άσπρο γιαούρτι. Αν τα ανακατέψουμε περισσότερο, θα γίνουν τελείως μοβ.
  • Σε αυτήν τη φάση, δοκιμάζουμε το μείγμα για να δούμε αν μας καλύπτει η γλύκα του ή θέλουμε να προσθέσουμε λίγο μέλι ακόμα. Το μοιράζουμε σε θήκες για παγωτό ξυλάκι και αφήνουμε τα παγωτά στην κατάψυξη για 3-4 ώρες να σταθεροποιηθούν τελείως.
  • Για να ξεφορμάρουμε τα παγωτά, απλά βουτάμε για λίγο τις θήκες σε ζεστό νερό ώστε να ξεκολλήσουν. Απολαμβάνουμε το δροσερό φρουτένιο παγωτό ξυλάκι χωρίς ζάχαρη και τύψεις.
  • Ο γρήγορος τρόπος για να κάνεις παγωτό στιγμής είναι να παγώσεις τα φρούτα που διάλεξες στην κατάψυξη και να τα χτυπήσεις στο μπλέντερ με το γιαούρτι και το μέλι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ