Μπιφτέκια με λαχανικά, χαμηλά σε θερμίδες και γεμάτα νοστιμιά, από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Μια συνταγή που είναι ιδανική για παιδιά ή όσους επιλέγουν υγιεινή διατροφή.

Πώς να φτιάξεις τα μπιφτέκια της Αργυρώς

Υλικά

  • 500 gr άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
  • 1/2 ντομάτα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 μέτριο καρότο
  • 1 τρυφερό κολοκυθάκι
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά
  • 1/2 φλ. νιφάδες βρώμης
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Λίγη ρίγανη
  • 2 κ.σ. φρέσκα μυρωδικά (μαϊντανό και δυόσμο) ψιλοκομμένα
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Πουρές λαχανικών για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Πλένουμε τα λαχανικά, τα καθαρίζουμε και τα τρίβουμε στον ψιλό τρίφτη. Εναλλακτικά, τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ τον κιμά και τον ραντίζουμε με το ξίδι.
  • Προσθέτουμε τα ψιλοτριμμένα λαχανικά, τα μυρωδικά, τη ρίγανη λίγο αλάτι και, αν θέλουμε, λίγο πιπέρι και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.
  • Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά και ενσωματώνουμε σταδιακά τη βρώμη ζυμώνοντας μέχρι να σταθεροποιηθεί ο κιμάς και να πλάθεται εύκολα.
  • Αν έχουμε χρόνο, αφήνουμε για λίγη ώρα το μείγμα του κιμά στο ψυγείο, να σταθεί και να βγάλει τα αρώματά του.
  • Βρέχουμε ή λαδώνουμε ελαφρώς τα χέρια μας και πλάθουμε το μείγμα σε μικρά μπιφτέκια.
  • Τα ψήνουμε σε σχαροτήγανο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για περίπου 7 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Γυρνάμε τακτικά τα μπιφτέκια στο τηγάνι για να ροδίσουν ομοιόμορφα, αλλά δεν τα πιέζουμε με τη σπάτουλα.
  • Σερβίρουμε τα ζουμερά μπιφτεκάκια με πουρέ λαχανικών ή τα χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε λαχταριστά μπέργκερ που λατρεύουν τα παιδιά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ