Το απόλυτο γλυκό για αυτούς που αγαπούν την σοκολάτα είναι το σουφλέ σοκολάτας με την γέμιση να ξεχειλίζει σε κάθε κουταλιά! Πρόκειται για ένα γλυκό που αγαπούν μικροί και μεγάλοι.
Η συνταγή για το σουφλέ σοκολάτας
Υλικά
- 125 gr κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 125 gr βούτυρο σε κομματάκια
- 2 μεγάλα αυγά
- 2 κρόκους
- 1/3 φλ. ζάχαρη
- 1/4 φλ. αλεύρι μαλακό ή για όλες της χρήσεις
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή μια κάψουλα βανίλιας
- 60 gr ψιλοκομμένη κουβερτούρα
- 1/4 κρέμα γάλακτος
- 4 μπισκότα γεμιστά τριμμένα
Εκτέλεση
- Λιώνουμε τα 60 γρ. σοκολάτας με την κρέμα σε μπεν μαρί.
- Βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.
- Πλάθουμε 6 μπάλες σοκολάτας.
- Παγώνουμε στο ψυγείο.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 6 πυρίμαχα σκεύη για σουφλέ.
- Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο ανακατεύοντας.
- Αφήνουμε 7′- 8′ να κρυώσουν.
- Σε μίξερ χτυπάμε τα αυγά, τους κρόκους, τη ζάχαρη και τη βανίλια για 5′.
- Ρίχνουμε τη σοκολάτα και το αλεύρι στ’ αβγά και ισομοιράζουμε στα σκεύη.
- Προσθέτουμε το τριμμένο μπισκότο.
- Τοποθετούμε από μία σοκολατένια μπάλα στο κέντρο κάθε σουφλέ.
Για το ψήσιμο
- Ψήνουμε για 10- 12 μέχρι να σταθεροποιηθεί.
- Αναποδογυρίζουμε σε πιάτο και σερβίρουμε με παγωτό.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ, ΣΥΝΤΑΓΗ
ΣΧΕΤΙΚΑ:
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ