Ένα υγιεινό και vegan matcha cake είναι τέλειο ιδέα για πρωινό αλλά και σνακ στο γραφείο.
Συστατικά
Για το κέικ
- 1 ½ φλ. (190 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γ. matcha σε σκόνη (κατά προτίμηση ceremonial grade)
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ½ κ.γ. σόδα μαγειρικής
- ¼ κ.γ. αλάτι
- ¾ φλ. (150 γρ.) ζάχαρη καρύδας ή κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 φλ. (240 ml) γάλα αμυγδάλου (ή άλλο φυτικό γάλα)
- ⅓ φλ. (80 ml) λάδι καρύδας λιωμένο ή φυτικό λάδι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.γ. ξύδι μήλου ή λευκό ξύδι (αντιδρά με τη σόδα και κάνει το κέικ πιο αφράτο)
Για το γλάσο
- ½ φλ. ζάχαρη άχνη
- 1–2 κ.γ. matcha σε σκόνη
- 1–2 κ.σ. φυτικό γάλα (προσθέτεις σταδιακά μέχρι να έχεις πηχτό γλάσο)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 175°C και αλείφεις με λίγο λάδι ή βούτυρο ένα στρογγυλό ταψί ή τη φόρμα
- Σε ένα μεγάλο μπολ, κοσκινίζεις το αλεύρι, το matcha, το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι
- Σε ένα δεύτερο μπολ, ανακατεύεις το γάλα, το λάδι, τη βανίλια, το ξύδι και τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Ρίχνεις τα υγρά στα στερεά και ανακατεύεις απαλά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ρίχνεις το μείγμα στη φόρμα και ψήνεις για 30–35 λεπτά.
- Περιμένεις να κρυώσει εντελώς πριν το αφαιρέσεις από τη φόρμα.
- Απλώνεις το matcha γλάσο από πάνω και σερβίρεις.
Photo: pexels-catscoming
Πηγή: TLIFE
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑ, ΣΥΝΤΑΓΗ
ΣΧΕΤΙΚΑ:
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ