Ένα υγιεινό και vegan matcha cake είναι τέλειο ιδέα για πρωινό αλλά και σνακ στο γραφείο. 

Συστατικά

Για το κέικ

  • 1 ½ φλ. (190 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. matcha σε σκόνη (κατά προτίμηση ceremonial grade)
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. σόδα μαγειρικής
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • ¾ φλ. (150 γρ.) ζάχαρη καρύδας ή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 φλ. (240 ml) γάλα αμυγδάλου (ή άλλο φυτικό γάλα)
  • ⅓ φλ. (80 ml) λάδι καρύδας λιωμένο ή φυτικό λάδι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. ξύδι μήλου ή λευκό ξύδι (αντιδρά με τη σόδα και κάνει το κέικ πιο αφράτο)

Για το γλάσο

  • ½ φλ. ζάχαρη άχνη
  • 1–2 κ.γ. matcha σε σκόνη
  • 1–2 κ.σ. φυτικό γάλα (προσθέτεις σταδιακά μέχρι να έχεις πηχτό γλάσο)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 175°C και αλείφεις με λίγο λάδι ή βούτυρο ένα στρογγυλό ταψί ή τη φόρμα
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, κοσκινίζεις το αλεύρι, το matcha, το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι
  • Σε ένα δεύτερο μπολ, ανακατεύεις το γάλα, το λάδι, τη βανίλια, το ξύδι και τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Ρίχνεις τα υγρά στα στερεά και ανακατεύεις απαλά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Ρίχνεις το μείγμα στη φόρμα και ψήνεις για 30–35 λεπτά.
  • Περιμένεις να κρυώσει εντελώς πριν το αφαιρέσεις από τη φόρμα.
  • Απλώνεις το matcha γλάσο από πάνω και σερβίρεις.

Photo: pexels-catscoming

Πηγή: TLIFE

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ