Δείτε ένα-ένα τα βήματα για να φτιάξετε την απόλυτη βασιλόπιτα κέικ με γλάσο λευκής σοκολάτας που θα κάνει το σπίτι σας να μοσχομυρίσει Χριστούγεννα! Μην ξεχάσετε να βάλετε το φλουρί!

Συστατικά

γραμμάρια (γρ.)ουγγιές (oz.)USA cups

TIP

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Για τη βασιλόπιτα

4 δάκρυα μαστίχας

350 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

450 γρ. αλεύρι γ.ό.χ., + επιπλέον για τη φόρμα

20 γρ. μπέικιν πάουντερ

2 βανιλίνες

2 κ.γ. μαχλέπι, σε σκόνη

¼ κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ), σε σκόνη

½ κ.γ. αλάτι

300 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου + επιπλέον για τη φόρμα

3 αυγά, μεσαία

200 γρ. γάλα, πλήρες

ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι

100 γρ. χυμό πορτοκαλιού

Για το γλάσο λευκής σοκολάτας

250 γρ. κουβερτούρα λευκή

25 γρ. ηλιέλαιο

Για το σερβίρισμα 

παπαρουνόσπορο

Μέθοδος Εκτέλεσης

TIP

Καθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.

Ας μαγειρέψουμε…

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα. 

Ρίχνουμε σε ένα γουδί τη μαστίχα και 1 κ.σ. από τη ζάχαρη, χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί τελείως, και αφήνουμε στην άκρη. 

Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι μία φόρμα για κέικ διαμέτρου 28 εκ. με αποσπώμενη βάση. 

Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τις βανιλίνες, τη διαλυμένη μαστίχα, το μαχλέπι, το κάρδαμο και το αλάτι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. 

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη, και χτυπάμε με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα για 4-5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει πολύ καλά. 

Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, περιμένοντας να απορροφηθεί το πρώτο πριν ρίξουμε το επόμενο. 

Ρίχνουμε το μισό γάλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και το μισό μείγμα του αλευριού, και χτυπάμε ξανά. 

Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, το υπόλοιπο μείγμα αλευριού και τον χυμό πορτοκαλιού, και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα. 

Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα, βάζουμε φλουρί και ισιώνουμε με μια σπάτουλα. 

Μεταφέρουμε τη φόρμα στον φούρνο και ψήνουμε για 45-50 λεπτά. 

Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε για περίπου 1 ώρα μέσα στη φόρμα και πάνω σε μια σχάρα να κρυώσει. 

Αναποδογυρίζουμε τη βασιλόπιτα σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. 

Για το γλάσο λευκής σοκολάτας 

Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη ρίχνουμε σε ένα μπολ. 

Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη. 

Μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1,5-2 λεπτά στα 600 Watt μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα. 

Βγάζουμε τη μεμβράνη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. 

Ρίχνουμε το γλάσο πάνω από τη βασιλόπιτα και το απλώνουμε καλά με μια σπάτουλα. 

Για τη σύνθεση 

Πασπαλίζουμε περιμετρικά τη βασιλόπιτα με παπαρουνόσπορο και μεταφέρουμε στο ψυγείο για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί το γλάσο. 

Βγάζουμε από το ψυγείο και σερβίρουμε. 

Πηγή: akispetretzikis

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ