Τα τυροπιτάκια κουρού είναι τέλειο σνακ για το σχολείο και το γραφείο και σήμερα θα τα φτιάξεις πανεύκολα χωρίς μίξερ.
Συστατικά
Υλικά για τη ζύμη:
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό (200 γρ.)
- 200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 1/2 φλ. ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γλ. αλάτι
- 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
Υλικά για τη γέμιση:
- 300 γρ. φέτα τριμμένη
- 100 γρ. ανθότυρο ή άλλο λευκό μαλακό τυρί (προαιρετικά)
- 1 αυγό (προαιρετικό, για πιο δεμένη γέμιση)
- Πιπέρι, λίγη ρίγανη ή θυμάρι (προαιρετικά)
Για επικάλυψη:
- 1 κρόκος αυγού με 1 κ.σ. γάλα για άλειμμα
- Σουσάμι (προαιρετικά
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνεις το βούτυρο, το γιαούρτι και το λάδι. Ανακατεύεις με το χέρι ή με κουτάλα.
- Προσθέτεις το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι και ζυμώνεις μέχρι να έχεις μια μαλακή, εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί, προσθέτεις λίγο ακόμα αλεύρι.
- Σε μπολ, ανακατεύεις τη φέτα με το ανθότυρο και το αυγό. Προσθέτεις λίγο πιπέρι και μυρωδικά αν θέλεις.
- Παίρνεις μικρές μπάλες ζύμης, τις ανοίγεις σε στρογγυλά φυλλαράκια (σαν παλάμη), βάζεις 1 κ.γλ. γέμιση και διπλώνεις σε μισοφέγγαρο. Πιέζεις τις άκρες με πιρούνι.
- Τοποθετείς τα τυροπιτάκια σε ταψί με λαδόκολλα. Αλείφεις με κρόκο αυγού και πασπαλίζεις με σουσάμι.
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΣΝΑΚ, ΣΥΝΤΑΓΗ, ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ:
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ