Δύσκολα φτιάχνεις σπιτική μπουγάτσα γιατί:
1) Που να ανοίγεις φύλλο αέρος
2) Άντε να πετύχεις τέλεια σιμιγδαλόκρεμα και
3) Καλύτερα να πάρεις μία ατομική από παραδοσιακό μπουγατσοπωλείο, από το να σου μείνει ένα ταψί ολόκληρο.
Είμαι εδώ για να σε πείσω για το αντίθετο! Αυτή μη αυθεντική αλλά πολύ λαχταριστή plant-based μπουγάτσα με κρέμα σοκολάτας αξίζει.
Είναι πανεύκολη στην παρασκευή της αφού φτιάχνεται με φύλλο κρούστας και η αφράτη κρέμα θα κερδίσει και τους πιο σκληροπυρηνικούς chocoholics. Ευκαιρία για κάλεσμα σε lazy brunch Κυριακής, αυτή η μπουγάτσα θα προκαλέσει σιωπή στο δωμάτιο κι έπειτα από τις πρώτες μπουκιές, θα τους κάνει όλους να χαμογελάνε από ευχαρίστηση.
Συνταγή
- Μερίδες: 8-10
- Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά
- Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπτά
- Χρόνος αναμονής: 30 λεπτά
- Σκεύος: ορθογώνιο ταψί 30Χ25 εκ.
- Φυλάμε την leftover μπουγάτσα καλυμμένη στο ψυγείο για 3 μέρες. Ιδανικά ξαναζεσταίνουμε για λίγα λεπτά στο φούρνο κάθε κομμάτι πριν το καταναλώσουμε.
Υλικά για την κρέμα:
- 1 λίτρο γάλα της επιλογής μας
- 40 γρ. κακάο, κοσκινισμένο
- 130 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- ¼ κ.γ. αλάτι
- 180 γρ. σιρόπι αγαύης ή maple
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 150 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
- 50 γρ. βούτυρο της επιλογής μας
Επιπλέον υλικά:
- 1 συσκευασία φύλλα κρούστας
- 120 γρ. βούτυρο της επιλογής μας, λιωμένο
Δείτε την εκτέλεση βήμα-βήμα σε βίντεο:
@madamegingercom Υλικά για την κρέμα ↓ • 1 λίτρο γάλα της επιλογής μας • 40 γρ. κακάο, κοσκινισμένο • 130 γρ. σιμιγδάλι ψιλό • ¼ κ.γ. αλάτι • 180 γρ. σιρόπι αγαύης ή maple • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας • 150 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη • 50 γρ. βούτυρο της επιλογής μας Επιπλέον υλικά ↓ • 1 συσκευασία φύλλα κρούστας • 120 γρ. βούτυρο της επιλογής μας, λιωμένο Δες την αναλυτική συνταγή στη madameginger.com 🌸 — #MadameGingerCom @Anna Chalikia #fy #fyp #vegan #worldveganday #plantbased #plantbasedrecipes #greekdesserts ♬ original sound – Madame Ginger
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ, ΣΥΝΤΑΓΗ
ΣΧΕΤΙΚΑ:
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ