Ήρθε εκείνη η στιγμή του χρόνου που ετοιμάζεις τα πιο λαχταριστά μελομακάρονα που θα κάνουν το σπίτι να μυρίζει Χριστούγεννα. 

Συστατικά

Για τα μελομακάρονα:

  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι σπορέλαιο
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • 2 κουταλάκια κανέλα
  • ½ κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 3 κουταλάκια σόδα
  • 4 φλιτζάνια αλεύρι (περίπου, ανάλογα με την ζύμη)

Για το σιρόπι:

  • 2 φλιτζάνια μέλι
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1 φλούδα πορτοκαλιού

Για το γαρνίρισμα:

  • Καρύδια χοντροκομμένα
  • Προαιρετικά λίγη κανέλα για πασπάλισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μεγάλο μπολ, χτυπάς το λάδι, το σπορέλαιο και τη ζάχαρη.
  • Προσθέτεις τον χυμό πορτοκαλιού, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Σε ένα μικρό μπολάκι διαλύεις τη σόδα στο λίγο αλεύρι και το προσθέτεις στα υπόλοιπα υλικά μαζί με το μπέικιν πάουντερ.
  • Ζυμώνεις προσθέτοντας αλεύρι μέχρι να έχεις μια μαλακή, ελαστική ζύμη.
  • Πλάθεις μικρά οβάλ ή στρογγυλά μελομακάρονα και τα τοποθετείς σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  • Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  • Σε μια κατσαρόλα, βάζεις όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα αφήνεις να βράσουν για 5-7 λεπτά.
  • Αποσύρεις από τη φωτιά και αφήνεις να κρυώσει λίγο.
  • Μόλις τα μελομακάρονα βγουν από τον φούρνο, τα βουτάς ζεστά στο ζεστό σιρόπι για λίγα λεπτά, τα βγάζεις και τα τοποθετείς σε πιατέλα.
  • Πασπαλίζεις με χοντροκομμένα καρύδια και, αν θέλεις, λίγη κανέλα.
  • Αφήνεις να κρυώσουν εντελώς πριν τα σερβίρεις.

Photo: iStock

Πηγή: TLIFE

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ