Ψάχνετε για το τέλειο εποχιακό επιδόρπιο που να χρειάζεται μόνο μια στιγμή για να ετοιμαστεί, αλλά να φαίνεται και να έχει γεύση σαν να το φτιάχνατε με τις ώρες;
Αυτή η μους κάστανου και σοκολάτας είναι ακριβώς αυτό, πλούσια, με ζεστά αρώματα κάστανου και ρούμι και μια ακαταμάχητη βάση σοκολάτας. Με λίγη σαντιγί και μια διακοσμητική προσθήκη, θα μοιάζει σαν να είναι βγαλμένη από τα πιο όμορφα γαστρονομικά περιοδικά, γράφει το “Pun Kufer”.
Συστατικά:
- 285 χιλιοστόλιτρα κρέμα γάλακτος, χτυπημένη
- 145 χιλιοστόλιτρα γλυκιάς κρέμας γάλακτος, χτυπημένη (για διακόσμηση)
- 200 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα, λιωμένη
- 250 γραμμάρια πουρέ κάστανου
- 2 κουταλιές της σούπας σκούρο ρούμι
- Βρασμένα ή ζαχαρωμένα κάστανα ή κομμάτια σοκολάτας (για διακόσμηση)
Προετοιμασία:
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει. Σε ένα άλλο μπολ, λιώστε τη σοκολάτα και ανακατέψτε την με τον πουρέ κάστανου. Προσθέστε το ρούμι και ανακατέψτε. Ενώστε το μείγμα με τη σαντιγί και ανακατέψτε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Μοιράστε τη μους σε έξι ποτήρια με ένα κουτάλι. Χτυπήστε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και προσθέστε λίγη στην κορυφή κάθε ποτηριού. Τοποθετήστε τα ποτήρια στο ψυγείο να κρυώσουν για τουλάχιστον μισή ώρα. Διακοσμήστε όπως θέλετε και σερβίρετε.