Τα κουλούρια με κανέλα ταιριάζουν υπέροχα με τον πρωϊνό καφέ ή το απογευματινό σου τσάι και θα τα φτιάξεις πανεύκολα. 

Συστατικά

  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 1 κ.γ. κανέλλα
  • 1 κ.γ. βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 4–4½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει για μαλακή ζύμη)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Χτυπάς το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέτεις τα αυγά ένα-ένα και έπειτα το γάλα, τη βανίλια και την κανέλλα.
  • Σε άλλο μπολ ανακατεύεις αλεύρι, μπέικιν και αλάτι και τα ρίχνεις σταδιακά στο μείγμα μέχρι να δημιουργηθεί μαλακή, εύπλαστη ζύμη.
  • Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180°C.
  • Πλάθεις κουλουράκια στο σχήμα που θες (πλεξούδες, στρογγυλά, κριτσίνια).
  • Ανακατεύεις σε μπολάκι τη ζάχαρη με την κανέλλα και κυλάς μέσα τα κουλουράκια ή τα πασπαλίζεις από πάνω.
  • Ψήνεις για περίπου 15–18 λεπτά, μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρυσαφί χρώμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ