Τα κουλούρια με κανέλα ταιριάζουν υπέροχα με τον πρωϊνό καφέ ή το απογευματινό σου τσάι και θα τα φτιάξεις πανεύκολα.
Συστατικά
- 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1/2 φλιτζάνι γάλα
- 1 κ.γ. κανέλλα
- 1 κ.γ. βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 4–4½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει για μαλακή ζύμη)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Χτυπάς το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτεις τα αυγά ένα-ένα και έπειτα το γάλα, τη βανίλια και την κανέλλα.
- Σε άλλο μπολ ανακατεύεις αλεύρι, μπέικιν και αλάτι και τα ρίχνεις σταδιακά στο μείγμα μέχρι να δημιουργηθεί μαλακή, εύπλαστη ζύμη.
- Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180°C.
- Πλάθεις κουλουράκια στο σχήμα που θες (πλεξούδες, στρογγυλά, κριτσίνια).
- Ανακατεύεις σε μπολάκι τη ζάχαρη με την κανέλλα και κυλάς μέσα τα κουλουράκια ή τα πασπαλίζεις από πάνω.
- Ψήνεις για περίπου 15–18 λεπτά, μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρυσαφί χρώμα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ, ΣΥΝΤΑΓΗ
ΣΧΕΤΙΚΑ:
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ