Θέλετε μπριζόλες εστιατορίου; Τότε αυτή η συνταγή θα σας βοηθήσει να τις πετύχετε. Με λίγα και εύκολα βήματα μέσα σε λίγα λεπτά θα έχετε στο πιάτο σας μοσχαρίσιες μπριζόλες στο τηγάνι, «λουκούμι»
Αυτά είναι τα βήματα
- Αλατοπιπερώστε καλά τις μπριζόλες, φροντίζοντας να καλύπτεται όλη η επιφάνειά τους.
- Αρχικό ψήσιμο: Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο. Όταν κάψει καλά, προσθέστε τις μπριζόλες και ψήστε τις για περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
- Σιγοψήσιμο: Χαμηλώστε πολύ τη φωτιά. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, ένα κλωνάρι θυμάρι, ένα κλωνάρι δεντρολίβανο και 1 σκελίδα σκόρδο.
- Τελείωμα: Συνεχίστε το ψήσιμο για 4-5 λεπτά, ρίχνοντας με ένα κουτάλι το λιωμένο βούτυρο πάνω στις μπριζόλες.
- Ξεκούραση: Μόλις το βούτυρο αρχίσει να ξανθαίνει, βγάλτε τις μπριζόλες από το τηγάνι, τοποθετήστε τις σε μια σχάρα και ρίξτε από πάνω και το ζωμό. Αφήστε τις να ξεκουραστούν για τουλάχιστον 5 λεπτά πριν τις σερβίρετε.
Πηγή: youweekly
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ, ΣΥΝΤΑΓΗ
ΣΧΕΤΙΚΑ:
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ