Συστατικά

  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 40 γρ. φιστίκια Αιγίνης, κοπανισμένα
  • 50 γρ. λευκά αμύγδαλα, κοπανισμένα
  • 150 γρ. κάστανα βρασμένα, χοντροκομμένα
  • 40 γρ. αποξηραμένα cranberries

Kαραμελωμένα κάστανα

  • 40 γρ. βούτυρο
  • 60 γρ. καστανή ζάχαρη
  • ¼ κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 150 γρ. κάστανα γλασέ, χοντροκομμένα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόβεις την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και την βάζεις σε ένα ανοξείδωτο μπολ μαζί με το βούτυρο
  • Τα λιώνεις σε μπεν μαρί ανακατεύοντας απαλά
  • Τα αποσύρεις από την εστία και προσθέτεις τα φιστίκια, τα αμύγδαλα, τα κάστανα και τα cranberries ανακατεύοντας ώστε να ενσωματωθούν
  • Αδειάζεις το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα όπου έχεις στρώσει προηγουμένως λαδόκολλα καλύπτοντας και τα πλαϊνά της μέρη
  • Διπλώνεις τη λαδόκολλα που περισσεύει και βάζεις τον κορμό στην κατάψυξη για 3 ώρες
  • Σε ένα μικρό σκεύος ζεσταίνεις το βούτυρο με τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη
  • Μόλις πάρει μία βράση προσθέτεις τα κάστανα, ανακατεύοντας απαλά με μια ξύλινη κουτάλα
  • Βγάζεις τον κορμό από την κατάψυξη και τον τοποθετείς στη συντήρηση
  • Τον αφαιρείς μαζί με τη λαδόκολλα από τη φόρμα και τον βάζεις σε ξύλο κοπής
  • Βγάζεις με προσοχή τη λαδόκολλα και τον κόβεις
  • Σερβίρεις απλώνοντας από πάνω ή στο πλάι τα καραμελωμένα κάστανα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ