Όταν ο χρόνος στην κουζίνα είναι περιορισμένος αλλά δεν θέλουμε να στερηθούμε τη γεύση και την απόλαυση, μια απλή αλλά πεντανόστιμη λύση είναι τα κολοκυθάκια στο φούρνο με πατάτες και κρεμμυδάκι.
Πρόκειται για ένα ελαφρύ, υγιεινό και χορταστικό πιάτο, ιδανικό για καθημερινό τραπέζι, που συνδυάζει τη φρεσκάδα των λαχανικών με την άνεση της γρήγορης παρασκευής.
Σε λίγα μόλις βήματα, μπορεί να γίνει το αγαπημένο συνοδευτικό ή ακόμα και το κύριο γεύμα για όλη την οικογένεια.
Τα υλικά που θα χρειαστείς
- 1 kg κολοκύθια τρυφερά
- 4 πατάτες μέτριες
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
- 1 κ.σ. γεμάτη πελτέ ντομάτας
- 3 ώριμες μέτριες ντομάτες τριμμένες
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό χοντροκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 150 ML ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε φέτες του ενός εκατοστού.
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε φέτες λίγο μικρότερες του 1 εκατ., πιο λεπτές δηλαδή από τα κολοκύθια.
- Κόβουμε το μικρό κρεμμύδι σε φέτες και σε λεπτές φέτες τα σκόρδα.
- Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
- θα χρησιμοποιήσουμε ένα ταψί 35 εκατ. που να χωράει σε μια στρώση όλα τα υλικά για να ψηθούν όλα σωστά και να ροδίσει ολόγυρα.
- Στα κολοκυθάκια στο φούρνο όπως και στα κοκκινιστά φασολάκια δεν βάζω καθόλου νερό στο μαγείρεμα.
- Βάζουμε μέσα στο ταψί τις πατάτες, τα κολοκυθάκια, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τον πελτέ ντομάτας, τις τριμμένες φρέσκιες ντομάτες.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά, όλα τα υλικά.
- Τα απλώνουμε να γίνουν μια στρώση σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
- Σκεπάζουμε το ταψί το πρώτο μισάωρο ψησίματος.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα.
- Ψήνουμε συνολικά για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να ροδίσει ολόγυρα να πιει όλα τα υγρά των λαχανικών και να μείνει, σχεδόν με το λάδι του.
- Αφήνουμε να σταθεί για 10-15’ σε σβηστό φούρνο.
- Τα κολοκυθάκια σερβίρονται ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου με φέτα και φρέσκο ψωμί
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ, ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ, ΣΥΝΤΑΓΗ
ΣΧΕΤΙΚΑ:
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ