Αν είστε λάτρεις του καφέ αυτό είναι το κέικ που πρέπει να δοκιμάσετε! Ένα εύκολο και αφράτο κέικ με ρόφημα εσπρέσο και γλάσο από σοκολάτα και καφέ! Το απόλυτο κέικ χωρίς μίξερ!

Συστατικά

γραμμάρια (γρ.)ουγγιές (oz.)USA cups

TIP

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Για το κείκ

100 γρ. καφέ εσπρέσο, σε ρόφημα (3-4 δόσεις)

200 γρ. βούτυρο, + επιπλέον για τη φόρμα

250 γρ. καστανή ζάχαρη

4 αυγά, μεσαία

300 γρ. αλεύρι γ.ό.χ.

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

κακάο, για τη φόρμα 

Για το γλάσο

150 γρ. σταγόνες σοκολάτας γάλακτος

50 γρ. καφέ εσπρέσο, ζεστό σε ρόφημα (2-3 δόσεις)

Για το σερβίρισμα

φουντούκια, ψιλοκομμένα

Μέθοδος Εκτέλεσης

TIP

Καθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.

Για το κέικ 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα. 

Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με κακάο μία φόρμα για κέικ διαστάσεων 10×30 εκ., και αφήνουμε στην άκρη. 

Κόβουμε το βούτυρο σε κυβάκια και το βάζουμε σε ένα αρκετά μεγάλο μπολ. 

Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1-1 ½ λεπτό στα 800 Watt μέχρι να λιώσει. 

Βγάζουμε από τον φούρνο, αφαιρούμε τη μεμβράνη και προσθέτουμε στο μπολ τον καφέ, τη ζάχαρη και τα αυγά, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν. 

Ρίχνουμε σε ένα άλλο μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. 

Μεταφέρουμε το μείγμα με τα στερεά στο μπολ με τα υγρά και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν. 

Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα με τη βοήθεια μιας σπάτουλας σιλικόνης, μεταφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 1 ώρα. 

Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε μέσα στη φόρμα για 5-10 λεπτά. 

Ξεφορμάρουμε, μεταφέρουμε το κέικ πάνω σε μια σχάρα και αφήνουμε για 30-40 λεπτά να κρυώσει. 

Για το γλάσο  

Βάζουμε σε ένα μπολ τις σταγόνες σοκολάτας και τον καφέ, και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. 

Περιχύνουμε με ένα κουτάλι την επιφάνεια του κέικ με το γλάσο. 

Για το σερβίρισμα 

Πασπαλίζουμε το κέικ με ψιλοκομμένα φουντούκια, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε. 

Πηγή: akispetretzikis

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ