Tο κλασικό cheesecake είναι ήδη αγαπημένο, φαντάσου τι γίνεται όταν του προσθέσουμε φράουλες και σοκολάτα! Η συνδυαστική αυτή έκρηξη γεύσεων κάνει το γλυκό ακόμα πιο εντυπωσιακό, ιδανικό για brunch, γιορτές ή απλά για να εντυπωσιάσεις τους φίλους σου. Παρά την πολυτελή του εμφάνιση, η παρακάτω συνταγή παραμένει εύκολη και γρήγορη, χωρίς ψήσιμο και με λίγα υλικά.
Εύκολο cheesecake φράουλας με σοκολάτα (χωρίς ψήσιμο)
Υλικά (για 6-8 μερίδες)
• 200 γρ. μπισκότα digestive ή πτι μπερ
• 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
• 400 γρ. τυρί κρέμα (cream cheese)
• 200 ml κρέμα γάλακτος (χτυπημένη σε σαντιγί)
• 100 γρ. ζάχαρη άχνη •
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
• 150 γρ. φράουλες κομμένες σε μικρά κομμάτια
• 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη
• Προαιρετικά: φρέσκες φράουλες ή φύλλα μέντας για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
1. Θρυμμάτισε τα μπισκότα και ανάμειξέ τα με το λιωμένο βούτυρο. Πάτησε το μείγμα στον πάτο ενός ταψιού ή ποτηριών.
2. Σε ένα μπολ, ανακάτεψε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια μέχρι να γίνει λείο.
3. Πρόσθεσε απαλά τη σαντιγί στο μείγμα τυριού.
4. Ανακάτεψε μέσα τις κομμένες φράουλες, κρατώντας μερικές για γαρνίρισμα.
5. Ρίξε το μείγμα πάνω στη βάση μπισκότου και άφησε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να σφίξει.
6. Πριν σερβίρεις, ρίξε από πάνω τη λιωμένη σοκολάτα και γαρνίρισε με τις υπόλοιπες φράουλες και φύλλα μέντας. Αυτό το cheesecake συνδυάζει κρεμώδη υφή, φρουτένια φρεσκάδα και σοκολατένια απόλαυση, ενώ η διαδικασία παραμένει απλή και γρήγορη.