Συστατικά

  • 1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μικρά καρέ
  • 400 γρ. άσπρα μανιτάρια κομμένα σε μικρές φέτες
  • 2 κ.σ. ξίδι βαλσαμικό
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 1/2 φλ. λευκό κρασί
  • το λευκό μέρος από 1 πράσο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • δεντρολίβανο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάζεις το χοιρινό σε ένα μπολ, ρίχνεις το βαλσαμικό, το σκεπάζεις με διάφανη μεμβράνη και το αφήνεις στο ψυγείο για 20 περίπου λεπτά
  • Ρίχνεις το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρεις το πράσο, τα μανιτάρια και το σκόρδο μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν
  • Προσθέτεις αλάτι και πιπέρι και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά
  • Αδειάζεις το μείγμα της κατσαρόλας σε ένα μπολ και το αφήνεις στην άκρη
  • Ρίχνεις ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρεις το χοιρινό για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας απαλά με την ξύλινη κουτάλα
  • Σβήνεις με το κρασί και περιμένεις να εξατμιστεί
  • Προσθέτεις αλάτι και πιπέρι, 1½ φλιτζ. ζεστό νερό και το δεντρολίβανο και το αφήνεις να πάρει μια βράση
  • Χαμηλώνεις τη φωτιά και το αφήνεις να βράσεις για 50 λεπτά
  • Προσθέτεις το μείγμα πράσου – μανιταριών και συνεχίζεις το βράσιμο για ακόμη 5 λεπτά
  • Το αποσύρεις και σερβίρεις με ρύζι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ