Δείτε πώς θα φτιάξετε την ανάποδη εκδοχή του cheesecake με γέμιση από κρέμα τιραμισού και σαβαγιάρ. Ένα γλυκό που έγινε viral στα social media και συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο τα 2 αγαπημένα γλυκά!

Συστατικά

Για τη βάση

400 γρ. μπισκότα τύπου digestive

160 γρ. βούτυρο, + επιπλέον για τη φόρμα

Για την κρέμα

400 γρ. τυρί κρέμα

200 γρ. άχνη ζάχαρη

200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 κ.γ. στιγμιαίο καφέ, σε σκόνη

Για το σιρόπι

120 γρ. καφέ εσπρέσο, σε ρόφημα

1 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη

Για τα σαβαγιάρ

8 σαβαγιάρ, (65 γρ.)

2 κ.σ. κακάο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Καθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.

Βάζουμε το βούτυρο σε ένα μπολ, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και το μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 40-50 δευτερόλεπτα στα 800 Watt  μέχρι να λιώσει. 

Ρίχνουμε στον πολυκόφτη τα μπισκότα, χτυπάμε μέχρι να γίνουν τρίμματα και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ. 

Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ενσωματωθεί στα μπισκότα και να έχουμε την υφή της βρεγμένης άμμου.

Αλείφουμε με βούτυρο μία μακρόστενη αντικολλητική φόρμα για κέικ διαστάσεων 10×30 εκ. και τοποθετούμε λαδόκολλα ώστε να καλύψουμε τη βάση. 

Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και το πιέζουμε με τα χέρια μας και τη βάση ενός ποτηριού, ώστε να καλύψουμε τη βάση και τα τοιχώματα της φόρμας. 

Μεταφέρουμε τη φόρμα στο ψυγείο για περίπου 10 λεπτά. 

Για την κρέμα 

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, το εκχύλισμα βανίλιας και τον καφέ.  

Χτυπάμε με το σύρμα αρχικά σε χαμηλή και στη συνέχεια σε δυνατή ταχύτητα για 1-1½ λεπτό μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. 

Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, μεταφέρουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής, κόβουμε την άκρη της με ένα ψαλίδι και αφήνουμε στην άκρη. 

Για το σιρόπι 

Ρίχνουμε σε ένα μπολ τον καφέ και τη ζάχαρη, και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. 

Για τη σύνθεση 

Βγάζουμε τη βάση από το ψυγείο και μεταφέρουμε το 1/3 της κρέμας στη βάση. 

Βουτάμε τα 4 σαβαγιάρ στο σιρόπι και τα μεταφέρουμε ανά 2 πάνω από την κρέμα παράλληλα με τη φόρμα. 

Βάζουμε ακόμα 1/3 από την κρέμα και προσθέτουμε τα άλλα 4 σαβαγιάρ με τον ίδιο τρόπο αφού τα βουτήξουμε και αυτά στο σιρόπι. 

Ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα από πάνω και την απλώνουμε με την πίσω μεριά ενός κουταλιού ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια. 

Μεταφέρουμε τη φόρμα στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες. 

Βγάζουμε από το ψυγείο και ξεφορμάρουμε με τη βοήθεια της λαδόκολλας αναποδογυρίζοντας το cheesecake σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. 

Πασπαλίζουμε με το κακάο και σερβίρουμε.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Πηγή: akispetretzikis

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ