500 γρ Ριγκατονι
300 γρ τυρί light
2 πιπεριές φλωρίνης
2 κ.τ.σ ελαιόλαδο

Για την μπεσαμέλ:

60 ml ελαιόλαδο
60 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
700 ml ζεστό light γάλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
Αλάτι και πιπέρι

Πάμε να δούμε βήμα προσ βήμα πως θα πετύχεις το τέλειο, το πιο εύκολο σουφλέ ζυμαρικών με ριγκαγτόνι που όχι μόνο είναι πενατνόστιμο αλλά και πολύ Light!
Βάλε τσεκ σε όσα βήματα ολοκληρώνεις για να μην χαθείς!
Ξεκινάμε με το βράσιμο των ζυμαρικών.
Βράζουμε τα ριγκατονι για 10 λεπτά σε αλατισμένο νερό.
Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Φτιάχνουμε την μπεσαμελ.
Σε μια μέτρια κατσαρόλα, βάζουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε το αλεύρι και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί, περίπου 2 λεπτά.
Προσθέστε σταδιακά το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σχηματιστούν σβώλοι.
Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι η σάλτσα να γίνει πηχτή, λεία και κρεμώδης, περίπου 10 λεπτά (μην αφήσετε τη σάλτσα να βράσει μόνη της).
Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το Μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και το αλάτι
Όταν είναι ακόμα ζεστή βάζετε 150 γρ τριμμένο light και ανακατεύετε καλά.
Σε ένα μπολ βάζουμε την μισή μπεσαμελ τις πιπεριές Φλωρίνης και τα ριγκατονι και τα ανακατεύουμε.
Περνούμε ένα πυρεξ 40 Χ 27 και βάζουμε τις 2 ΚΣ το ελαιόλαδο και τις αλείφουμε με ένα πινέλο παντού.
Βάζουμε το μείγμα με τη μπεσαμελ, την πιπεριά Φλωρίνης και τα ριγκατονι.
Απλώνουμε από πάνω την υπόλοιπη μπεσαμελ και πασπαλίζουμε με τα 150 γρ το τριμμένο light τυρί.
Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 C για 25 λεπτά.

Πηγή: petros-syrigos.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ