Δείτε πώς να φτιάξετε τιραμισού μελομακάρονο, την χριστουγεννιάτικη εκδοχή του αγαπημένου ιταλικού γλυκού με γεύση καφέ! Με σιροπιασμένα σαβαγιάρ και πλούσια κρέμα με σπασμένα μελομακάρονα!
Συστατικά
γραμμάρια (γρ.)ουγγιές (oz.)USA cups
TIP
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Για το σιρόπι
400 γρ. νερό
20 γρ. στιγμιαίο καφέ, σε σκόνη
20 γρ. μέλι
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
½ κ.γ. κανέλα
Για την κρέμα
400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
100 γρ. άχνη ζάχαρη
350 γρ. τυρί κρέμα
250 γρ. μελομακάρονα
Για τη σύνθεση
36 σαβαγιάρ
Για το σερβίρισμα
κανέλα
κακάο
Μέθοδος Εκτέλεσης
TIP
Καθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.
Για το σιρόπι
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το νερό, τον καφέ, το μέλι, το ξύσμα πορτοκαλιού και την κανέλα, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Για την κρέμα
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος, την άχνη ζάχαρη και το τυρί κρέμα, και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λεπτά μέχρι να έχουμε μια ελαφριά σαντιγί.
Σπάμε μέσα στον κάδο τα μελομακάρονα με τα χέρια μας σε μεγάλα κομμάτια και χτυπάμε με το σύρμα σε χαμηλή ταχύτητα για 10 δευτερόλεπτα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.
Για τη σύνθεση
Βουτάμε τα μισά σαβαγιάρ στο σιρόπι για 2-3 δευτερόλεπτα και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο στη βάση ενός πυρίμαχου σκεύους διαστάσεων 25×32 εκ.
Απλώνουμε από πάνω τη μισή κρέμα με ένα κουτάλι.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για ακόμα μία στρώση, απλώνουμε καλά την κρέμα με μια σπάτουλα, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη, και μεταφέρουμε το σκεύος στο ψυγείο για 4-5 ώρες.
Βγάζουμε από ψυγείο, κόβουμε σε κομμάτια, πασπαλίζουμε με κανέλα και κακάο, και σερβίρουμε.
Πηγή: akispetretzikis