Το εστιατόριο, Noma της Κοπεγχάγης, γνωστό για την υψηλή γαστρονομία του αφού έχει επανειλημμένα βρεθεί στην κορυφή των καταλόγων των καλύτερων εστιατορίων του κόσμου, με τον σεφ και δημιουργός του, ο René Redzepi, να θεωρείται ως ένας απο τους πιο επιδραστικούς σεφ της εποχής του.

Δεν είναι λίγοι οι τουρίστες μάλιστα που προγραμμάτιζαν διακοπές στην πόλη της Κοπεγχάγης με στόχο να δοκιμάσουν το μενού γευσιγνωσίας του εστιατορίου, το οποίο κοστίζει 500 δολάρια 

Το εστιατόριο λοιπόν αποφάσισε πως ο χειμώνας του 2024 θα είναι η τελευταία σεζόν του, όπως το γνωρίζαμε μέχρι τώρα. Παραχωρώντας συνέντευξη στους New York Times, ο Redzepi αποκάλυψε ότι το εστιατόριο θα κλείσει στο τέλος του 2024 και θα μετατραπεί σε ένα εργαστήριο τροφίμων, αναπτύσσοντας νέα πιάτα και προϊόντα για την επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου, Noma Projects. Οι αίθουσες εστίασης θα είναι ανοιχτές μόνο ανά περιόδους, για μεμονωμένες δράσεις.

Η ανακοίνωση στη σελίδα του εστιατορίου γράφει: “Σε αυτή την επόμενη φάση, θα συνεχίσουμε να ταξιδεύουμε και να αναζητούμε νέους τρόπους για να μοιραζόμαστε το έργο μας. Υπάρχει κάποιο μέρος στον κόσμο που πρέπει να πάμε για να μάθουμε; Τότε θα κάνουμε ένα noma pop-up. Και όταν συγκεντρώσουμε αρκετές νέες ιδέες και γεύσεις, θα κάνουμε μια σεζόν στην Κοπεγχάγη. Η εξυπηρέτηση των πελατών θα εξακολουθεί να αποτελεί μέρος του ποιοι είμαστε, αλλά το να είμαστε εστιατόριο δεν θα μας καθορίζει πλέον. Αντ’ αυτού, μεγάλο μέρος του χρόνου μας θα αναλωθεί στην εξερεύνηση νέων σχεδίων και στην ανάπτυξη πολλών περισσότερων ιδεών και προϊόντων. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε έναν διαρκή οργανισμό αφιερωμένο στο πρωτοποριακό έργο στο φαγητό, αλλά και να επαναπροσδιορίσουμε τα θεμέλια μιας ομάδας εστιατορίου, ένα μέρος όπου μπορείτε να μάθετε, να πάρετε ρίσκα και να αναπτυχθείτε! Περάσαμε τα τελευταία δύο χρόνια σχεδιάζοντας και είμαστε έτοιμοι για τα επόμενα πολλά χρόνια υλοποίησης του στόχου μας. Ελπίζουμε να μας ακολουθήσετε σε αυτό το νέο ταξίδι”. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ