Το καλοκαίρι είναι εδώ και μαζί του φέρνει τη διάθεση για πιο ελαφριά, δροσιστικά γλυκά – χωρίς πολλές θερμίδες και, φυσικά, χωρίς ζάχαρη!
Αν ψάχνεις μια γρήγορη, σοκολατένια λύση για κάθε ώρα της ημέρας, η μους σοκολάτας με 3 υλικά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου είναι η τέλεια επιλογή. Γίνεται εύκολα, με ελάχιστα υλικά και… χωρίς τύψεις!
Υλικά:
- 250 γρ. κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη, ψιλοκομμένη
- 400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% (2 κεσεδάκια)
- 100 γρ. γάλα
Προαιρετικά για γαρνίρισμα: φρέσκα φρούτα, ξηροί καρποί, γλυκαντικό της επιλογής σας
Εκτέλεση:
- Αφήνουμε το γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα.
- Περιχύνουμε με το γάλα και λιώνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς (μόλις 2 λεπτά!).
- Αφήνουμε το μείγμα να γίνει χλιαρό και το μεταφέρουμε σε μπολ.
- Προαιρετικά, προσθέτουμε λίγη στέβια, μέλι ή άλλο γλυκαντικό.
- Ρίχνουμε μέσα το γιαούρτι και ανακατεύουμε ζωηρά με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Μοιράζουμε σε ποτήρια (4-6 μερίδες) και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Σερβίρουμε με φρέσκα φρούτα ή την απολαμβάνουμε σκέτη!
Tips & Μυστικά:
- Βεβαιωθείτε ότι η σοκολάτα έχει λιώσει εντελώς – αλλιώς η μους δεν θα πήξει.
- Χρησιμοποιήστε χαμηλή φωτιά για να μην καεί η σοκολάτα.
- Αν θέλετε πιο έντονη γεύση, προτιμήστε κουβερτούρα με τουλάχιστον 70% κακάο.
Δείτε βήμα-βήμα την εκτέλεση στο βίντεο:
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΓΟΥ, ΜΟΥΣ, ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ, ΣΥΝΤΑΓΗ
ΣΧΕΤΙΚΑ:
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ