Το καλοκαίρι είναι εδώ και μαζί του φέρνει τη διάθεση για πιο ελαφριά, δροσιστικά γλυκά – χωρίς πολλές θερμίδες και, φυσικά, χωρίς ζάχαρη!

Αν ψάχνεις μια γρήγορη, σοκολατένια λύση για κάθε ώρα της ημέρας, η μους σοκολάτας με 3 υλικά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου είναι η τέλεια επιλογή. Γίνεται εύκολα, με ελάχιστα υλικά και… χωρίς τύψεις!

Υλικά:

  • 250 γρ. κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη, ψιλοκομμένη
  • 400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% (2 κεσεδάκια)
  • 100 γρ. γάλα
    Προαιρετικά για γαρνίρισμα: φρέσκα φρούτα, ξηροί καρποί, γλυκαντικό της επιλογής σας

Εκτέλεση:

  1. Αφήνουμε το γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα.
  3. Περιχύνουμε με το γάλα και λιώνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς (μόλις 2 λεπτά!).
  4. Αφήνουμε το μείγμα να γίνει χλιαρό και το μεταφέρουμε σε μπολ.
  5. Προαιρετικά, προσθέτουμε λίγη στέβια, μέλι ή άλλο γλυκαντικό.
  6. Ρίχνουμε μέσα το γιαούρτι και ανακατεύουμε ζωηρά με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  7. Μοιράζουμε σε ποτήρια (4-6 μερίδες) και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  8. Σερβίρουμε με φρέσκα φρούτα ή την απολαμβάνουμε σκέτη!

Tips & Μυστικά:

  • Βεβαιωθείτε ότι η σοκολάτα έχει λιώσει εντελώς – αλλιώς η μους δεν θα πήξει.
  • Χρησιμοποιήστε χαμηλή φωτιά για να μην καεί η σοκολάτα.
  • Αν θέλετε πιο έντονη γεύση, προτιμήστε κουβερτούρα με τουλάχιστον 70% κακάο.

Δείτε βήμα-βήμα την εκτέλεση στο βίντεο:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ